Ce-i cu noi, nu mai avem limită? Cineva a furat tobele africane de pe plaja terapeutică din Mamaia

30 Aug 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Ce-i cu noi, nu mai avem limită? Cineva a furat tobele africane de pe plaja terapeutică din Mamaia Galerie foto (2)

Tobele africane de pe plaja terapeutică din Mamaia, destinată tuturor categoriilor de persoane cu dizabilităţi, au fost furate. ”Este pentru prima dată când sunt victima unui furt. Acest furt are loc într-un spaţiu destinat persoanelor ce ar trebui protejate”, scrie realizatorului proiectului, psihologul Adrian Gemănaru, în pagina sa de Facebook.

Începând cu acest sezon estival, Centrul Psihologic „Marea Neagră” a inaugurat Plaja Terapeutică, situată în statiunea Mamaia, devenind astfel prima plajă accesibilizată pentru toate categoriile de persoane cu dizabilităţi. Zona de plajă are o suprafaţă de 2.000 mp şi se află dispusă în zona Cazino, lângă Pontonul vechi al staţiunii.

Nu este pentru prima oară de la inaugurare când sunt probleme cu această plajă, dar de această dată este vorba despre furtul unor obiecte care, dincolo de valoarea lor materială, sunt importante ca parte a unui ansamblu terapeutic. Este vorba despre o plajă destinată persoanelor cu dizabilități, care au nevoie de o mai mare atenție din partea semenilor, nicidecum de dispreț, ca în cazul de față.

”Distribuie ! Tobele africane au fost FURATE de pe #PlajaTerapeutica
Daca auzi sau vezi persoane dubioase ce incearca sa vanda acest tip de tobe va rog sunati direct la Politia Mamaia - 0241 831 221.

Daca exista martori ce pot da detalii despre persoane ce au fost vazute in seara/noaptea de 27/28 august in Statiunea Mamaia carand aceste tobe africane, va rugam sa anunte Politia Mamaia.

Dupa ce duminica seara am castigat premiul pentru “ Plaja cea mai frumoasa de pe litoralul romanesc in 2018” in seara urmatoare persoane necunoscute au spart usa magaziei unde pastram bunurile pentru atelierele de pe timpul zilei si au furat o parte din tobele africane.

Daca persoanele ce au “imprumutat” tobele africane citesc acest mesaj le rugam sa le returneze la sediul nostru din str. Andrei Muresanu nr. 8 Constanta. Multumim.

Politia desfasoara cercetari pentru depistarea autorilor acestei fapte.

Este pentru prima data cand sunt victima unui furt, mai trist ca acest furt are loc intr-un loc destinat persoanelor ce ar trebui protejate.

Greu de imaginat”, este mesajul postat de Adrian Gemănaru în pagina sa de Facebook.

miscareaderezistenta.ro a scris în două rânduri despre această plajă specială, considerând că răspândirea informației privind existența ei este utilă societății în ansamblu. Existența acestei plaje era un semn de civilizație, dar vandalizarea ei spune multe despre cât de civilizați suntem, de fapt.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră