"În urma verificării Corpului de control al instituţiei noastre, nu am ajuns să avem deocamdată rezultatele finale, însă vă pot spune că au fost întocmite opt dosare, 14 persoane dintre cele 38 care se află în acest moment în arest primeau ajutoare sociale. Unele dintre ele chiar de mai mulţi ani. Cuantumurile de care beneficiau financiar respectivele persoane variază între 250 şi 500 de lei lunar", a declarat, miercuri, pentru corespondentul Mediafax, prefectul de Argeş, Cristian Soare.
El a mai spus că primarul localităţii Berevoeşti a fost amendat cu 7500 de lei. Trei amenzi a primit şi secretarul, în valoare de 7500 de lei, iar asistentul social două amenzi de 2000 de lei.
"Primarul a fost amendat pentru neefectuarea anchetelor sociale în termen, neemiterea de dispoziţii în termen, necalcularea orelor de muncă la salariul minim actualizat. Secretarul a fost sancţionat pentru neefectuarea anchetelor sociale în termen, neemiterea de dispoziţii în termen precum şi pentru nesoluţionarea în termen a cererilor pentru ajutor social. Asistentul social a fost sancţionat pentru nesoluţionarea în termen a cererilor pentru ajutor social şi neîtocmirea proiectului", a explicat Cristian Soare.
Săptămâna trecută, prefectul de Argeş a declanşat controlul după ce i s-a părut suspect că primăria Berevoieşti nu ar fi avut cunoştinţă de cazurile de sclavagism din comună, în condiţiile în care printre beneficiarii de venit minim garantat se numără şi cei arestaţi, iar la aceştia trebuiau făcute anchete sociale.
La percheziţiile din 13 iulie, anchetatorii au descoperit la stăpânii de sclavi aproape jumătate de kg de aur, 228.000 de lei , 9 drujbe şi 3 autoutilitare, care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.
Pe de altă parte, cei 19 copii ai arestaţilor din dosarul Berevoeşti care, săptămâna trecută, au ajuns în centre de plasament, au fost preluaţi de rude, în timp ce cei doi minori folosiţi ca sclavi vor rămâne în grija asistenţilor maternali.