Cazinoul din Constanţa va fi renovat şi consolidat. Cât vor dura lucrările

08 Mai 2019 | scris de Bianca Maria Drug
Cazinoul din Constanţa va fi renovat şi consolidat. Cât vor dura lucrările Galerie foto (3)

Cazinoul din Constanţa, unul dintre cele mai importante obiective turistice, în stil ART NOUVEAU din România, va fi consolidat şi restaurat.

Guvernul României a reaprobat indicatorii tehnico-economici în şedinţa de miercuri.

Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție).

Lucrările, în urma cărora Cazinoul va putea redeveni un centru cultural și de divertisment de anvergură internațională, cu o sală multifuncțională de 200 de locuri și de o sală de festivități de 150 de locuri, vor fi realizate de MDRAP, prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei (cu TVA).

“Ne-am luat astăzi angajamentul ca acest obiectiv emblematic al României să fie reabilitat și am convingerea că vom reuși să ducem la bun sfârșit și acest proiect extrem de așteptat de către toți românii”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu.

“Decizia Guvernului României de astăzi arată încă o dată că domeniul turismului este o prioritate pentru țara noastră. Era necesar ca această clădire unică să își recapete frumusețea de altădată și sunt convins că, de îndată ce lucrările vor fi terminate, numărul turiștilor care aleg să viziteze litoralul, cu toate obiectivele sale, va fi mult mai mare”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

„În vederea punerii în siguranță a obiectivului de investiţii se propune realizarea lucrărilor de consolidare și restaurare (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și a celor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă).

Astfel, faţă de documentația avizată iniţial, în anul 2015, principalele modificări vizează:

• reconfigurarea funcțională și adaptarea spațiilor interioare și exterioare la noile funcțiuni propuse prin tema de proiectare, reprezentative pentru viața social-culturală a orașului și pentru un monument de categorie ”A” cu valoare arhitecturală și istorică excepțională;

• adaptarea proiectelor de arhitectură, structură și instalații la noile funcțiuni propuse, ținând cont de actualizarea expertizelor și studiile la această fază de proiectare;

• revizuirea documentațiilor de arhitectură și componente artistice (pictură murală, stucco-marmură, stucatură policromă, metal şi vitralii) pentru tratarea corespunzătoare a degradărilor survenite în perioada 2014 – 2018;

• actualizarea normativelor de proiectare și a legislației în domeniu”, precizează Ministerul Dezvoltării.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră