Ministerul Sănătăţii va începe o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, în cadrul căreia autorităţile locale vor trebui să identifice copiii cu vârste între nouă luni şi nouă ani - grupele de vârstă cele mai afectate de epidemie -, care nu au fost vaccinaţi, dar şi locurile în care aceştia vor fi imunizaţi, în cazul în care în localităţile respective nu sunt unităţi medicale.
În localităţile sau zonele unde nu sunt cadre medicale care să administreze vaccinul, vor participa voluntari. Ministrul Sănătăţii a anunţat că de două ori pe lună va face o evaluare a implicării autorităţilor locale din fiecare judeţ în derularea campaniei şi va lua măsuri acolo unde se ivesc probleme.
Ministrul Sănătăţii a precizat că marţi este organizată o videoconferinţă comună cu Ministerul Afacerilor Interne, cu prefecţii de judeţe, cu reprezentanţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică şi ai medicilor de familie
Videoconferinţa este programată pentru ora 13.00 şi "ţine loc de circulară” pentru mobilizarea şi implicarea autorităţilor locale în campania de vaccinare anti-rujeolă.
De la debutul epidemiei de rujeolă până la data de 14 iulie, în ţara noastră au fost confirmate 8.017 cazuri de rujeolă, dintre care 31 de decese, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică. Recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat exemplu României în privinţa consecinţelor nevaccinării antirujeolă, cu 31 de decese din cele 35, înregistrate în Regiunea Europa pentru OMS.