Camilla vrea să schimbe regulile monarhiei britanice și face câteva schimbări curajoase

27 Noi 2022
Camilla vrea să schimbe regulile monarhiei britanice și face câteva schimbări curajoase

Camilla, regina consort, își dorește să-și pună amprenta pe anii de domnie ai soțului său și face câteva schimbări importante în organizarea propriului cabinet. Soția Regelui are șase doamne care o însoțesc peste tot și ar trebui să îndeplinească mai multe sarcini pentru a-i ușura misiunea Camillei, însă aceasta a hotărât să reducă îndatoririle doamnelor din suita personală și să ducă la bun sfârșit mai multe acțiuni ea însăși. Aceasta a ales să răspundă singură scrisorilor pe care le primește, să redacteze fără ajutor o serie de documente ce intră în atribuțiile ei. Reducând sarcinile doamnelor din serviciu, reusește să impună o amprentă personală și să-și protejeze familia și intimitatea de uneltirile de la Curte.

Regina Consort a numit femeile care o vor sprijini în îndeplinirea sarcinilor sale oficiale și de stat.

Camilla, în vârstă de 75 de ani, va avea șase însoțitoare ale Reginei, nu doamnele de serviciu tradiționale, pe lângă secretarul ei privat și secretarul privat adjunct, a spus Palatul Buckingham, anunță Sky News.

Sunt prietenii ei:

• Sarah Troughton
• Jane von Westenholz, mama femeii care l-a prezentat pe Prințul Harry viitoarei sale soții Meghan Markle
• Fiona, Marchioness of Lansdowne, designer interior
• Lady Katharine Brooke
• Baroneasa Carlyn Chisholm, egală neafiliată
• Lady Sarah Keswick, al cărei soț, Sir Chips Keswick, s-a retras din funcția de președinte Arsenal în 2020, după ce a petrecut 15 ani în conducerea clubului de fotbal din nordul Londrei, potrivit Tatler

Se crede că îndatoririle lor vor fi similare cu cele îndeplinite de doamnele de serviciu ale Reginei.

Unele dintre doamne vor apărea public cu Camilla pentru prima dată la o recepție privind violența împotriva femeilor și fetelor, marți, la palat.

Mai există un rol pentru doamnele de serviciu care au lucrat pentru regina: Lady Susan Hussey, Mary Morrison și Dame Annabel Whitehead vor fi acum cunoscute drept doamne de familie.

Ei vor continua să-l ajute pe Rege să găzduiască ocazii formale la Palatul Buckingham.

Camilla și-a numit și căpătarul - maiorul Ollie Plunket, de la The Rifles, care îi va îngriji jurnalul și o va însoți la evenimentele oficiale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră