Vizita preşedintelui Emmanuel Macron la Bucureşti a fost analizată nu numai din perspectiva mesajelor politice transmise, ci şi a celor non-verbale, desprinse din gesturile şi mimica liderului francez.
Emmanuel Macron a ţinut să-şi arate superioritatea şi forţa în toate apariţiile publice! Este părerea experţilor în limbaj non-verbal, care i-au analizat, pentru Digi24, fiecare mişcare.
Specialiştii spun că Emmanuel Macron a ţinut să îşi arate superioritatea chiar din momentul salutului oficial, de la Cotroceni, când l-a prins de braţ pe Klaus Iohannis.
"Mâna coboară şi se duce încercând din nou să arate supremaţia", explică Marius Marinoff, expert în limbaj non-verbal.
Apoi preşedintele francez l-a atins pe spate pe omologul său român.
"Gestul eu îl consider un fel de hai, după tine, dar eu îţi permit să vin după tine. Sunt la tine acasă, te urmez pentru că vreau eu", spune Marinoff.
O poziţie intersantă a adoptat Emmanuel Macron în timpul semnării acordurilor între cele două ţări.
"Ne arată că sunt cu mult peste, că am reuşit să fac ceva şi sunt mult mai bun decât cei din jurul meu, lucru care este şi confirmat de poziţia de putere, este într-adevăr o poziţie de putere", spune Marius Marinoff.
În timpul vizitei la Muzeul Satului cuplul francez a părut interesant de tot ce vede. Uneori gesturile i-au trădat.
"Este ca şi cum aş vrea să mă iau în braţe, ca şi cum ceea ce se întâmplă în jurul meu mă plictiseşte", a descifrat Marius Marinoff.
În schimb, primele-doamne au fost pe aceeaşi lungime de undă.
"Eu văd aici o primă-doamnă a Franţei care de-a dreptul se sprijină şi şi-a găsit un punct plăcut în acestă vizită, care este prima-doamnă a României", spune Marius Marinoff.