Bob Dylan cere scuze fanilor pentru „eroarea sa de judecată”

28 Noi 2022
Bob Dylan cere scuze fanilor pentru „eroarea sa de judecată”

Bob Dylan a emis o declarație publică rară pentru a-și cere scuze pentru „eroarea sa de judecată”, pe fondul controversei cu privire la utilizarea de către acesta a unei mașini pentru a autografa copii speciale ale noii sale cărți, care fuseseră anunțate ca fiind „semnate de mână”.

Cartea, The Philosophy of Modern Song, conține comentariile legendarului cântăreț-compozitor asupra pieselor altor artiști și a fost lansată la începutul lunii noiembrie, cu o tiraj limitată de 900 de ediții „semnate de mână” vândute pentru 599 USD fiecare. Toate exemplarele au venit cu o scrisoare de autenticitate de la editorul Simon & Schuster, conform The Guardian.

Pe măsură ce cumpărătorii au început să primească copiile lor, mulți au împărtășit fotografii ale cărților lor online și și-au dat seama rapid că aveau semnături identice.

Într-o declarație, muzicianul în vârstă de 81 de ani a spus că toate semnăturile sale „de-a lungul anilor” au fost semnate de mână.

„Cu toate acestea, în 2019 am avut un caz grav de vertij și a continuat până în anii pandemiei”, a scris el. „Este nevoie de un echipaj de cinci persoane care lucrează în sferturi apropiate cu mine pentru a ajuta la activarea acestor sesiuni de semnături și nu am putut găsi o modalitate sigură și funcțională de a finaliza ceea ce aveam nevoie să fac în timp ce virusul făcea furie.

„Așadar, în timpul pandemiei, a fost imposibil să semnezi nimic și vertijul nu a ajutat. Cu termenele contractuale care se profilează, mi-a fost sugerată ideea de a folosi un stilou automat, împreună cu asigurarea că acest tip de lucru se face „tot timpul” în lumea artistică și literară.

„Folosirea unei mașini a fost o eroare de judecată și vreau să o rectific imediat. Lucrez cu Simon & Schuster și cu partenerii mei din galerie pentru a face exact asta.”

Simon & Schuster și-au cerut scuze pentru controversă săptămâna trecută și au oferit rambursări tuturor cumpărătorilor care nu erau mulțumiți.

„După cum se dovedește, cărțile în ediție limitată conțin semnătura originală a lui Bob, dar într-o formă de replică scrisă”, au scris ei pe Twitter.

Validitatea semnăturilor lui Dylan pe amprentele sale de artă – dintre care multe sunt vândute în prezent cu amănuntul pentru peste 12.000 de lire sterline (14.500 USD, 21.600 USD) – a fost, de asemenea, pusă sub semnul întrebării. Castle Fine Art, un retailer de artă din Marea Britanie care vinde printuri ale picturilor lui Dylan, a declarat că „nu știau în totalitate utilizarea autopen” și a constatat că doar două linii de imprimeuri – ambele lansate anul acesta – au fost semnate cu un autopen în loc de de mana.

„Putem confirma că toate celelalte ediții premergătoare acestor lansări au fost semnate individual de către Bob Dylan însuși”, au scris aceștia într-un comunicat, oferind rambursări cumpărătorilor – cu condiția să-și returneze certificatele inițiale de autenticitate „pentru unul care reflectă semnătura autopen. ”.

Folosirea autopen-ului a fost prolifică în cercurile politice. În 2011, Barack Obama a devenit primul președinte american care a adoptat o lege cu semnătură automată.

Folosirea lui de către celebrități, totuși, a atras o controversă mai mare. La începutul acestui an, fanii au acuzat-o pe Dolly Parton că a semnat cea mai recentă carte cu un autopen. Sinead O’Connor a recunoscut, de asemenea, anul trecut că a folosit o ștampilă de semnătură pentru a-și înscrie memoriile.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră