Bill Gates continuă politica de donații generoase către țările defavorizate și lansează un nou avertisment legat de războiul din Ucraina

18 Noi 2022
Bill Gates continuă politica de donații generoase către țările defavorizate și lansează un nou avertisment legat de războiul din Ucraina

Fundația Bill & Melinda Gates a anunțat joi că va angaja 7 miliarde de dolari Africii în următorii patru ani, deoarece Bill Gates a avertizat că criza din Ucraina reduce cantitatea de ajutor care circulă către continent.

Angajamentul Fundației, care este în creștere cu 40% față de suma cheltuită în ultimii patru ani, va viza proiecte de combatere a foametei, bolilor, sărăciei și inegalității de gen.

Nigeria, cea mai populată țară din Africa, va lua cea mai mare parte.

Grupurile umanitare din Africa se confruntă cu deturnarea fondurilor către Ucraina și, pe măsură ce invazia Rusiei crește prețurile mărfurilor la nivel global, impactând operațiunile de ajutor.

„Bugetele europene sunt profund afectate de războiul din Ucraina și, prin urmare, în acest moment tendința ajutorului este să nu crească”, a declarat co-fondatorul miliardar al Microsoft Corp (MSFT.O) jurnaliștilor de la Universitatea din Nairobi, în timpul unei vizite la Kenya.

Carcasa unei zebre a lui Grevy pe cale de dispariție, care a murit în timpul secetei, este văzută în parcul național Samburu, Kenya, 20 septembrie 2022.

2% dintre cele mai rare zebre din lume au distrus în timpul secetei necruțătoare din Kenya

„Dacă luați tot ajutorul (în Africa), inclusiv tot ajutorul pentru climă - vom avea câțiva ani în care probabil va scădea.”

Seceta, agravată de conflict și de pandemia COVID-19, a împins peste 10 milioane de oameni din regiune „în pragul crizei foametei”, a declarat săptămâna aceasta organizația creștină de ajutor World Vision din SUA.

Organizația Națiunilor Unite afirmă că se așteaptă ca în acest an să fie declarată foametea în anumite părți ale Somaliei.

În urma unei întâlniri cu președintele kenyan William Ruto, Gates a declarat miercuri că Fundația va înființa un birou regional în Nairobi.

„Fundația noastră va continua să susțină soluții în sănătate, agricultură și alte domenii critice – și sistemele pentru a le scoate din laboratoare și către oamenii care au nevoie de ele”, Gates, care conduce fundația împreună cu fosta sa soție Melinda French. Gates, a spus într-un comunicat.

În 2021, Fundația a acordat sprijin caritabil de 6,7 miliarde de dolari și săptămâna trecută a promis 1,4 miliarde de dolari pentru a ajuta micii fermieri din lume să facă față schimbărilor climatice.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră