Atenție, doamnelor! Aveți șansa de a câștiga 100.000 de euro

07 Sep 2015 | scris de Istvan Deak
Atenție, doamnelor! Aveți șansa de a câștiga 100.000 de euro

După edițiile din 2011 si 2014, Comisia Europeană a lansat și anul acesta premiul pentru inovație dedicat exclusiv doamnelor: “Premiul UE pentru doamne inovatoare 2016”.  

Conform Institutului European pentru Egalitate de Gen (EIGE) se vor oferi trei premii distincte: primul în valoare de 100.000 de euro, al doilea 50.000 de euro și al treilea 30.000 de euro.

Pentru a fi eligibilă, trebuie să îndepliniți următoarele criterii: în primul rând să fiți fondatoarea sau cofondatoarea unei companii care să fi beneficiat de fonduri de la UE pentru cercetare și inovație.

În al doilea rând, compania sau activitatea dumneavoastră trebuie să fi adus inovații excepționale pe piață.

Punctul trei pare să fie prima departajare serioasă: compania dumneavoastră trebuie să dateze dinainte de 1 ianuarie 2013 și să fi avut o cifră de afaceri de cel puțin 100.000 de euro în 2013 sau 2014.

Alte criterii de departajare


Originalitatea și puterea de comercializare a produsului/serviciului oferit de companie.

Impactul economic –răspândirea produsului/serviciului în cât mai multe state

Conținutul științific - ideea inovatoare trebuie să vă aparțină

Impactul social - potențialul produsului/serviciului de a combate una dintre marile provocări sociale ale Europei: îmbătrânirea populației, încălzirea globală, apa potabilă, energie regenerabilă și eficientizarea resurselor etc.

Cele interesate își pot încerca norocul până la 20 octombrie, ora 13.00. Câștigătoarele vor fi anunțate la începutul anului 2016 de un juriu format din experți din zona de afaceri și cea academică.

În 2014, premiul cel mare a fost câștigat de Laura Biskup din Germania, cofondatoarea companiei CeGat, lider în diagnosticarea bolilor genetice.

Locul doi a fost ocupat de Laura van’t Veer din Olanda, cofondatoarea companiei pentru cercetarea cancerului Agendia. Pe locul trei s-a clasat Ana Maiques, cofondatoarea companiei Starlab.

Cele care doresc să aplice o pot face aici .

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră