Ai primit o astfel de hârtie? Poliţia Locală lămureşte cazurile „AMENDĂ PENTRU PARCARE“

29 Aug 2016 | scris de Mara Răducanu
Ai primit o astfel de hârtie? Poliţia Locală lămureşte cazurile „AMENDĂ PENTRU PARCARE“

 

„Documentul nu echivalează cu un proces verbal de contravenţie, ci are doar rol de informare şi atenţionare cu privire la obligativitatea conducătorilor de  autovehicule de a respecta prevederile legisla ţiei rutiere. Cât priveşte posibilele reclamaţii cu privire la contactarea oferilor de către diverse persoane pentru a le solicita plata vreunei amenzi având la bază flyer-ul sus-menţionat. țDirecţia Generală de Poliţie Locală Sector 4 nu deţine date care să confime sau să infirme astfel de informaţii. 

CITIŢI ŞI:  Cum sunt păcăliţi şoferii cu METODA „amendă pentru parcare“. Iată cui trebuie să vă adresaţi! 

Începând cu data de 02.08.2016, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 4 ademarat o amplă campanie de informare şi conştientizare a conducătorilor auto cuprivire la obligativitatea respectării prevederilor O.U.G nr.195/2002 privindcirculaţia pe drumurile publice, republicată, actualizată, şi ale regulamentului de aplicare a actului normativ menţionat, precum şi cu privire la sancţiunile principale şicomplementare aplicate în cazul ignorării dispoziţiilor legale.  Necesitatea demarării acestei campanii a apărut ca urmare a numeroaselor cazuri de încălcare de către conducătorii auto a prevederilor referitoare la oprirea, staţionarea şiparcarea autovehiculelor pe raza Sectorului 4 care au condus la înmulţirea accidentelor rutiere şi la îngreunarea circulaţiei mijloacelor de transport în comun ori a mijloacelor de transport cu regim prioritar de circulaţie“, se arată în comunicatul amintit. 

Potrivit informaţiilor apărute, infractorii listează un bilet cu sigla Poliției locale prin care îi înștiințează pe șoferi că au parcat neregulamentar. La scurt timp după aceea, infractorii trimit șoferului în cauză o adresa cu o amendă falsă și cu un cod IBAN. În cazul în care pățești așa ceva, nu plăti! Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să te interesezi de veridicitatea amenzii primite şi să te adresezi celor abilitaţi să-ţi dea informaţii. Primele cazuri au apărut pe raza Sectorului 4.Un alt lucru care ar trebui să-i pună în gardă pe polițiști este modul în care infractorii află adresa șoferului în cauză.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră