Alina Bica, între avocat şi inculpat. Cum s-a apărat fosta şefă a DIICOT în faţa judecătorului

21 Iun 2016 | scris de Mara Răducanu
Alina Bica, între avocat şi inculpat. Cum s-a apărat fosta şefă a DIICOT în faţa judecătorului

Astfel, fosta șefă a DIICOT i-a apărat în instanță pe Niculina Radu, angajată a Primăriei Brașov, și Călin Pop, om de afaceri, în dosarul primarului Brașovului, George Scripcaru. „Trebuie să îmi câştig existenţa, nu am ce face. Este o experienţă nouă, încerc să mă adaptez la ea. Îmi place meseria de avocat. Dacă ştiam cum este meseria de avocat aş fi încercat mai demult", a declarat Alina Bica, potrivit mediafax.ro. 

După terminarea acestui proces, Bica a rămas în sala de judecată, în fața aceluiași judecător, dar de această dată în calitate de inculpată în dosarul ANRP, în care este acuzată de abuz în serviciu. Aceasta a cerut instanției revocarea controlului judiciar.

„Vă rog să aveţi în vedere că nimic din ce am afirmat de la început şi până acum nu s-a schimbat. Reiese şi din declaraţiile martorilor. Împrejurarea cu clarificarea CCR pentru mine este un beneficiu. Întotdeauna am întrebat de ce modul în care eu am înţeles respectarea unui lucru nu mai este conformă după atâta timp“, a spus fostul şef al DIICOT în faţa instanţei. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 19 septembrie, atunci când va avea loc audierea mai multor martori. Instanţa a rămas în pronunţare pe cererile inculpaţilor de ridicare a măsurilor preventive.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră