Scandalul iscat de nerespectarea programului mijloacelor de transport anunţat oficial de FRF, după meciul de luni seara dintre România şi Grecia, pare să fie lămurit. Mai exact, Metrorexul susţine că nu a avut acordul final al FRF- mai exact că a vrut, dar nu a putut, iar Federaţia Română de Fotbal (FRF) a crezut, fără să întrebe însă, că serviciul este unul public, deci nu mai e nevoie să se facă vreo plată. Ei bine, dacă întrebau aflau că NU! Cei care au avut de pierdut de pe urma acestei neînţelegri au fost oamenii care au mers la meci şi care s-au trezit că nu au cu ce să se întoarcă acasă. Reamintim că Federaţia Română de Fotbal anunţase, duminică, pe site-ul oficial, că mijloacele de transport în comun din Capitală vor avea program prelungit, luni, în ziua meciului România - Grecia, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2016.
CE SPUNE METROREX
Compania Metrorex a anunţat că programul metroului după meciul echipei naţionale a României cu Grecia de luni seara nu a fost prelungit până la ora 1.00 deoarece Federaţia Română de Fotbal nu a achitat costurile acestei extinderi a orarului, informează prosport.ro.
Mai exact, şefa biroului de presă a Metrorex, Evelyne Croitoru, a declarat pentru site-ul citat că după ce a făcut cererea pentru ca metroul să funcţioneze încă două ore în noaptea de luni spre marţi, FRF a refuzat orice dialog cu compania. „Solicitarea FRF a venit la noi în jurul datei de 20 august. Conducerea Metrorex a replicat că e nevoie ca o parte din costurile pentru prelungirea programului să fie suportate de FRF (n.r. - aproximativ 60.000 de lei plus TVA) şi a anunţat că aşteaptă răspunsul federaţiei. N-am mai primit niciun semn de la ei. În jurul datei de 28 august, văzând că FRF nu mai dă niciun semn, le-am trimis un nou mesaj, în care îi rugam să ne anunţe ce au de gând şi îi înştiinţam că aşteptăm plata până pe 4 septembrie. Nici de data aceasta nu ni s-a dat vreun răspuns. În disperare de cauză, am pus mâna pe telefon şi i-am sunat. De la FRF am vorbit cu un domn pe nume Sorin Cojocaru, căruia i-am expus şi verbal ceea ce scrisesem în corespondenţă. Nici de data aceasta nu ni s-a răspuns. În consecinţă, programul nu a fost prelungit, din păcate pentru oamenii rămaşi pe jos în miezul nopţii", a spus Evelyne Croitoru.
Aceasta a adăugat că, în aşteptarea unui răspuns de la federaţie, Metrorex pregătise deja măsurile pentru prelungirea programului. "Se pusese tot la punct: garnituri, personal, toate detaliile. Din nefericire, semnul de la FRF n-a venit. Am rămas şi noi uluiţi să vedem că, deşi nu era semnat nimic, FRF anunţă totuşi, pe site-ul oficial, că metroul va funcţiona. Nu ne venea să credem. Tocmai de aceea am dat publicităţii corespondenţa cu federaţia, pentru a se vedea care a fost realitatea. Nu mă mir că au şters comunicatul respectiv", a precizat Evelyne Croitoru.
Într-un răspuns acordat prosport.ro, Federaţia Română de Fotbal a explicat că nu a plătit nicio sumă solicitată de Metrorex pentru prelungirea programului de lucru la metrou în ziua meciului, considerând că serviciul este unul public, menit să vină în sprijinul locuitorilor Capitalei, pe care nu l-ar fi pus la dispoziţie călătorilor cu titlu gratuit, ci din care compania ar fi obţinut un beneficiu financiar prin vânzarea cartelelor de acces.
CE SPUNE FRF
„Mai mult decât atât, Federaţia Română de Fotbal nu a plătit niciodată vreo sumă pentru prelungirea programului la metrou după partidele organizate în Bucureşti. La un eveniment desfăşurat în 2014, finala Cupei României, a existat o cerere similară din partea Metrorex. Primăria Municipiului Bucureşti a trimis însă o adresă către Metrorex, iar programul la metrou a fost prelungit fără costuri suplimentare", se menţionează în răspunsul FRF.