Acuzație de malpraxis. Pruncul este în stare critică. Medicul spune : (...) ”nu i-am făcut cezariană și asta e cauza”!

15 Iul 2017 | scris de Magda Marincovici
Acuzație de malpraxis. Pruncul este în stare critică. Medicul spune : (...) ”nu i-am făcut cezariană și asta e cauza”!

Un medic de la secţia de Ginecologie a Spitalului Municipal din Hunedoara este acuzat de familie că a refuzat să asiste la nașterea unui copil, deși era de gardă. La naștere, bebelușul a avut peste cinci kilograme. El a fost transferat inițial la Spitalul Judean Deva și, apoi, la Timișoara, în stare critică: hemoragie cerebrală masivă și sindrom convulsiv.

Tatăl copilului, împreună cu un alt bărbat, a înregistrat convorbirea cu medicul ginecolog și a făcut-o publică. Din înregistrare reiese că medicul recunoaște că nu a efectuat cezariana și că ”asta e cauza”.  ”Aparent, da, nu i-am făcut cezariană și asta e cauza, dar s-ar putea ca la judecată să se întoarcă lucrurile și să nu fiu eu vinovat, să fie infecția cu care doamna a venit…
Mai mult medicul  îi propune tatălui să suporte cheltuielile  legate de înmormântarea copilului și pomană.  În cazul în care copilul va supraviețui și va avea un handicap, medicul s-ar fi oferit să-i dea și un cărucior pentru persoane cu dizabilități. "Vă decontez tot ce aveţi acuma cu Timişoara şi contactul cu organizaţia care se ocupă de copiii cu handicap, cu gimnastică medicală, cu kinetoterapeut. Copilul când se înscrie acolo, astăzi, 2017, 23 iunie, se înscrie cu bolile astea care nu sunt tratabile. Nu îl mai scoate nimeni de acolo. Cât el trăieşte este acolo. (...)Dacă moare acuma, eu mă ocup. Dumnezeu să ne ferească, dar eu mă ocup. De şofer, de înmormântare, de preot dacă vreţi, de pomană. Deci v-am spus. Noi trebuie să judecăm la fel. Eu nu vreau răul dumneavoastră, şi dumneavoastră nu câştigaţi nimic făcându-mi mie rău", spune medicul, conform înregistrării convorbirii publicate de Glasul Hunedoarei. (vezi aici

Remus Nedelca, tatăl copilului, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că doctorul i-ar fi propus să se înțeleagă fără poliție, procuratură și televiziuni, care sunt ”niște rahaturi”, în caz contrar, medicul amenințând că ”schimbă foaia”.
Medicul spune că, la un eventual proces, este posibil să se constate că la originea întregii situaţii s-a aflat infecţia cu care mama copilului s-ar fi prezentat la spital. 
Potrivit publicației Glasul Hunedoarei, medicii hunedoreni susţin că mama suferea de diabet gestaţional şi de o infecţie urinară şi nu a fost supravegheată de vreun specialist pe timpul sarcinii. 

În schimb, tatăl susține că mama copilului a mers periodic la controale și că va prezenta în instanță documente medicale doveditoare. 

Tatăl copilului a depus plângeri la Poliţie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, la conducerea spitalului şi la Colegiul Medicilor. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră