A murit traducătoarea Mașa Dinescu, soția poetului Mircea Dinescu

29 Oct 2019
A murit traducătoarea Mașa Dinescu, soția poetului Mircea Dinescu

Traducătoarea Maşa Dinescu a murit la vârsta de 58 de ani, anunţă Teatrul Naţional Bucureşti pe Facebook.

Incinerarea va avea loc miercuri, la ora 14,00, la Crematoriul Vitan Bârzeşti.

"Colectivul Teatrului Naţional Bucureşti anunţă cu tristeţe dispariţia prematură, la numai 58 de ani, a colegei noastre, Maşa Dinescu. A fost şefa Secretariatului literar, o bună cunoscătoare de teatru român şi străin, un om de o mare calitate profesională şi umană", arată mesajul publicat pe reţeaua de socializare.

Reprezentanţii Teatrului Naţional Bucureşti amintesc personalitatea traducătoarei şi cariera sa.

Provenind din familia intelectualilor Elena Loghinovskaia şi Albert Kovacs, ambii specialişti în literatura rusă, Maşa Dinescu a fost unul dintre cei mai apreciaţi traducători ai dramaturgiei ruse, multe dintre versiunile oferite de ea stând la baza unor spectacole de succes din importante teatre ale ţării. La ora actuală, în repertoriul TNB se regăsesc cinci spectacole a căror traducere îi aparţine: "Livada de vişini" de A. P. Cehov, regia David Doiashvili, "Revizorul" de N. V. Gogol, regia Felix Alexa, "Sinucigaşul" de Nikolai Erdman, regia Felix Alexa, "Terorism" de fraţii Presniakov, regia Felix Alexa, "UFO" de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop.

În alte teatre, traducerile sale au fost puse în scenă de mari regizori, cum ar fi Andrei Şerban sau Yuri Kordonsky, la Teatrul Bulandra sau la Teatrul Naţional din Cluj.

Maşa Dinescu era soţia poetului Mircea Dinescu. 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră