Japonia: clădiri de birouri transformate în ferme de legume şi orezării (VIDEO)

22 Oct 2015
Japonia: clădiri de birouri transformate în ferme de legume şi orezării (VIDEO)
 Una din principalele probleme ale Japoniei o reprezintă asigurarea hranei pentru populaţie. Aproape 39% din ceea ce reprezintă consumul este produs local. Japonia nu este o ţară foarte mare, dar are o populaţie numeroasă, în plus are un deficit de terenuri agricole.

În aceste condiţii, japonezilor le-a venit ideea de a transforma clădirile de birouri în mici ferme agricole. În centrul capitalei, Tokyo, într-un cartier foarte modern din Ginza, societatea Pasona, specializată în resurse umane, cu 8.000 de angajaţi, a transformat sediul social într-o fermă high-tech exerimentală. Holul de la intrare a devenit o orezărie. 150 de metri pătraţi care produc 150 de kilogrme de orez anual printr-un sistem original. 

Locuitorii din Tokyo vin aici să le arate copiilor lor care cunosc doar bitumul ce este orezul cu care ei se hărnesc zilnic. Fiecare metru pătrat, dintr-un total de 16.500, este folosit. Locul plantelor ornamentale este luat de plante ce produc legume, fructe, sădite în jurul pereţilor, pe culoare, pe tavane, în toate colţurile. Şi experimentul s-a dovedit rentabil, concluzionează francetvinfo.  


Japon : des légumes cultivés au bureau

Alte stiri din Verde

Ultima oră