Fotbaliştii albanezi vor primi paşapoarte diplomatice

20 Iun 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Fotbaliştii albanezi vor primi paşapoarte diplomatice

Toata presa albaneză a salutat victoria naţionalei în faţa României iar premierul ţării a anunţat ca toţi fotbaliştii vor primi paşapoarte diplomatice,scrie agerpres.ro.

"Istoric: Albania obține prima sa victorie la EURO 2016", titrează pe prima pagină Shqiptarja.com.
După victoria contra României, Albania speră să ajungă în optimi, iar "soarta sa e în mâinile Italiei și Turciei", adaugă acest ziar.
"Istoric. Albania câștigă și are speranțe de calificare", notează Mapo.


Cu 3 puncte, Albania a încheiat pe locul 3 Grupa A, după Franța (7 puncte) și Elveția (5), în timp ce România a fost ultima, cu un singur punct.
Ziarele însoțesc articolele cu fotografii ale naționalei sărbătorind victoria pe stadionul din Lyon.
"Roș-negrii în al șaptelea ciel", scrie Shqiptarja.com, iar Mapo publică o fotografie a lui Armando Sadiku, autorul golului, cu lacrimi de emoții, în timp ce intră în vestiar.
Premierul albanez, Edi Rama, i-a sunat pe jucători după meci pentru a-i felicita și le-a promis că vor primi pașapoarte diplomatice. De asemenea, el a promis că, împreună cu Federația Albaneză de Fotbal (FSHF), le va acorda o primă, a cărei valoare nu a fost precizată.


"Albania nu are în lume ambasadori mai buni decât jucătorii noștri", a afirmat președintele FSHF, Armando Duka.
Toate ziarele prezintă felul cum suporterii "vulturilor" au sărbătorit victoria, cu steagul național, în piețele și pe străzile celor mai importante orașe ale țării.

Alte stiri din Sport

Ultima oră