"Vaccinează-te prietene!" i-a strigat un spectator australian lui Djokovic în timp ce acesta servea punctul de meci al victoriei

20 Ian 2024
"Vaccinează-te prietene!" i-a strigat un spectator australian lui Djokovic în timp ce acesta servea punctul de meci al victoriei

Novak Djokovic s-a confruntat cu spectatorii din Melbourne la Australian Open când un spectator i-a spus campionului sârb să „se vaccineze”, scrie DailyMail

Niciun jucător masculin nu a câștigat mai multe titluri la Australian Open în carieră decât Djokovic, care concurează pentru un al 11-lea titlu ceea ce i-ar duce numărul total de grand șlem la 25. 

Cu toate acestea, după ce a recunoscut că nu a fost vaccinat pentru Covid-19 înainte de ediția din 2022 a competiției, i s-a interzis să participe, oficialii hotărând că toți jucătorii trebuie să fi facut vaccinul anti-Covid

De asemenea, a fost exclus de la US Open mai târziu în acel an și, deși de atunci s-a întors la ambele turnee de Grand Slam, comentariile unui spectator vin după ce a primit huiduieli din public anul trecut.

Djokovic servea punctul de meci al victoriei sale în turul al treilea în fața argentinanului Tomas Martin Etcheverry - care l-a învins deja pe Andy Murray - când un membru al mulțimii a decis să strige  „vaccinează-te prietene!"

Djokovic și-a păstrat calmul, înainte de a arunca un as cu autoritate pentru a pecetlui o victorie impresionantă în trei seturi în fața argentinianului și a avansa în optimile de finală.

Poziția fata de vaccinare a lui Djokovic a fost un punct de discuție major în timpul apogeului pandemiei, deși jucătorul însuși a susținut că nu a fost niciodată împotrivă, dar crede că fiecare are dreptul să facă propria alegere. 

„Nu am fost niciodată anti-vax”, a spus Djokovic după ce a câștigat titlul US Open anul trecut.

„Am fost întotdeauna pro-libertatea de a alege. Și asta e ceva pe care l-am luat de la sine înțeles.

„Nu am simțit că mulți oameni au avut de ales, într-adevăr”.

A fost o performanță demnă de câștigătorul recordului, care l-a depășit pe Etcheverry după ce s-a luptat cu o boală mai devreme în competiție în primele două meciuri. 

Djokovic a mai fost prins în conflict cu fanii de la Melbourne, în special în timpul meciului său din turul al doilea împotriva favoritului de acasă Alexei Popyrin de miercuri.

Mergând în spatele terenului, superstarul sârb și-a ridicat privirea în mulțime și a intrat într-o conversație animată cu un spectator, spunându-i în mod repetat „să vină să-mi spui asta în față”.

Schimbul a continuat câteva secunde înainte ca Djokovic să se întoarcă în cele din urmă cu spatele pentru a se reorienta asupra meciului, încercând să-și păstreze calmul după ce a fost iritat de comportamentul suporterilor.

Când a fost întrebat după meci, Djokovic a răspuns: „Nu este cea mai bună atmosferă în care să joci, să fiu sincer. Oamenii au făcut practic zgomot între primul și al doilea serviciu pe tot meciul. 

„Ceea ce m-a frustrat cu adevărat este când cineva mă interpeleaza în mulțime. I-am spus să-mi spună în față, dar a existat o absență a curajului în acel moment. 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră