Danemarca îşi doreşte să găzduiască startul Turului Franţei

20 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
Danemarca îşi doreşte să găzduiască startul Turului Franţei


Mai sunt mai puţin de două săptămâni până la startul ediţiei 2016 a Turului Franţei. Rutierii s-au încălzit săptămâna trecută la cursele de o săptămâna din Hexagon, în vreme ce organizatorii au început să agite apele astfel încât opinia publică să înceapă să-şi îndrepte atenţia de pe “europeanul” de fotbal spre ceea ce multă lume consideră că este cea mai urmărită întrecere sportivă din lume.


În această perioada se discuta déjà despre cine va fi gazda startului din perioada 2019-2021, după ce linia de sosire de anul viitor a fost fixată în Germania, la Dusseldorf. De astăzi, Danemarca şi-a exprimat în mod oficial intenţia de a fi gazda Marii Bucle. Un start de la Copenhaga ar însemna cel mai nordic Grand Depart din istoria Turului Franţei.


La Casa Daneză din Paris, situată chiar pe Champs Elysees, primarul din Copenhaga şi ministrul danez al Comerţului l-au anunţat pe Christian Prudhomme, directorul Marii Bucle, că îşi doresc ca în următorii ani Copenhaga să fie gazda Turului Franţei, dorind să se înscrie în cursa cu Amsterdam, Bruxelles, Berlin, Luxemburg, Londra şi Paris.


Danezii au prezentat déjà şi un plan pentru primele trei zile ale competiţiei. După un contratimp – nu se ştie dacă individual sau pe echipe – de 10 kilometri, urmează două zile de pedalat în plat pe insulele din apropierea Capitalei şi cu linia de sosire fixata la Odense şi Sonderborg. Traseul va fi unul spectaculos datorită peisajului. Se va pedala pe multe poduri din arhipeleagul de lângă Copenhaga, iar rutierii se vor afla în bătaia vântului.


"Suntem mândri să primim candidatura oficială a celor din Copenhaga, ceea ce subliniază faptul că Turul Franţei este atrăgător în afară Franţei. Prezentând Turul Franţei în străinătate, noi prezentăm Franţa. Ar fi o mare provocare pentru noi să mergem la Copenhaga deoarece ar fi cel mai nordic start din istorie”, a declarat Prudhomme.


Acesta a fost completat de către Frank Jensen, primarul din Copenhaga: "Reprezint un oras care este cunoscut în întreaga lume ca un oraş al ciclismului. Turul Franţei este unul dintre evenimentele sportive cele mai apreciate printre danezi. Aceasta ar fi o oportunitate unică de a scoate în evidenţă ţara noastră şi de a  încuraja restul lumii să practice ciclismul".

Alte stiri din Sport

Ultima oră