TURUL FRANŢEI. Quintana a lăsat garda jos şi a pierdut în faţa lui Froome

09 Iul 2016 | scris de Sorin Anghel
TURUL FRANŢEI. Quintana a lăsat garda jos şi a pierdut în faţa lui Froome


în urmă cu doi ani, Nairo Quintana a atacat pe căţărarea de la Stelvio, într-un peisaj hibernal, şi a reuşit să câştige Turul Italiei. Sâmbătă, în vreme ce Pirineii erau scăldaţi în soare, columbianul a adormit pe bicicletă şi i-a permis lui Chris Froome, de la Sky, să atace pe coborârea finală din etapă a 8-a, desfăşurată între Pau şi Bagneres-de-Luchon, şi să fie nu doar câştigătorul zilei, ci şi noul lider al clasamentului general.


„Am lăsat garda jos. Nu mă aşteptăm că acest lucru să se dovedească decisiv”, a recunoscut Quintana, care în momentul în care Froome a început să atace nu făcea altceva decât să se întindă după o sticlă de apă.

Situaţia lui Quitana i-a făcut pe cei de la Movistar, echipa rutierului columbian, să-i critice pe ceilalţi oameni veniţi la Turul Franţei că să se lupte pentru tricoul galben. „Quintana trebuie să stea tot timpul lângă Froome. N-am înţeles de ce nu l-a urmat. Sunt aici însă şi alţi băieţi care se lupta pentru câştigarea tricoului galben, dar văd că toţi au preferat să bage capul în pământ. Să fie clar. Eu sunt aici doar pentru a-l ajută pe Quintana”, a declarat Alejandro Valverde.


Duminică are loc etapa a 9-a, între Vielha Val d’Aran şi Andorra Arcalis, pe o distanţă de 184,5 kilometri, finalul fiind unul în căţărare. Froome este liderul clasamentului general în acest moment, având un avans de 16 secunde faţă de Yates şi Rodriguez, ceilalţi doi rutieri de pe podium.

Alte stiri din Sport

Ultima oră