TURUL FRANŢEI. Cum arată echipa absenţilor

30 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
TURUL FRANŢEI. Cum arată echipa absenţilor


Câteva nume importante nu se vor afla în Turul Franţei în 2016. Site-ul cyclingnews.com a realizat o prezentare a celei de-a 23-a echipe ce s-ar putea alinia la start. Cei nouă rutieri selectionati de către portalul de ştiri din lumea ciclismului nu au fost convocati de către echipele lor pentru Marea Buclă.


Ryder Hesjedal (Trek-Segafredo) - A câştigat în 2012 Turul Italiei, aşa că avea toate şansele să câştige şi tricoul galben. În vârstă de 35 de ani, canadianul a concurat anul acesta în Il Giro, dar a fost nevoit să abandoneze în etapă a 14-a, din cauza unei accidentări. Rutierul a fost obişnuit să meargă în acelaşi an la câte două mari tururi, însă echipa sa a renunţat în acest an la această idee după ce Hesjedal a terminat cu o întârziere de o ora Criterium du Dauphine. „A fost o decizie corectă, luată în acord cu toţi cei implicaţi. Nu poţi merge în Turul Franţei dacă nu eşti 100% pregatiit”, a recunoscut rutierul.


Michal Kwiatkowski (Sky Team) – Rar s-a mai întâmplat ca un fost campion mondial să rămână în afara Turul Franţei, dar polonezul a trebuit să se supună regulilor de la noua să echipa. Laringita de care a suferit în Dauphine îl împiedică acum să meargă în Marea Buclă. Poate dacă ar concura pentru altă echipa decât Sky, care şi-a propus să câştige nu doar tricoul galben, ci şi competiţia echipelor, atunci Kwiatkowski s-ar fi aflat acum în Hexagon.

Dario Cataldo (Astana) – O surpriză la care nimeni nu se aştepta din partea celor de la Astana. Se poate spune că este o absenţa de lux. El a trecut de la Sky la Astana şi este unul dintre rutierii de la care mulţi se aşteptau să pună umărul la triumful lui Fabio Aru, pe care l-a ajutat să vină anul trecut pe doi în Turul Italiei şi să câştige Turul Spaniei. De asemenea, s-a antrenat alături de italian la Sestriere. Nimeni nu ştie motivul pentru care Cataldo a rămas acasă.

Samuel Sanchez (BMC) – În vârstă de 38 de ani, campionul olimpic de la Beijing a impresionat anul trecut în Turul Franţei, însă acum nu se mai regăseşte printre cei care se vor alinia la start sâmbătă. Normal ar fi fost ca el să fie principalul locotenent al lui Tejay van Garderen, numai că spaniolul a preferat să neglijeje Marea Buclă pentru a fi în cea mai bună formă la Jocurile Olimpice. Pentru BMC este o pierdere importantă. Sanchez este omul capabil să dea putere echipei în munţi.

Nicolas Roche (Sky Team) – Experienţa irlandezului nu a mai contat în acest an. A mers în 16 mari tururi până acum, iar din 2009 a fost nelipsit din Marea Buclă. De-a lungul timpul a lucrat pentru Alberto Contador şi Chris Froome, pe care i-a ajutat să îmbrace tricoul galben. La începutul anului şi-a propus să meargă în toate cele trei mari tururi, însă a ieşit destul de obosit din Il Giro.

Alex Dowsett (Movistar) – Iniţial trebuia să meargă în Turul Italiei, dar o problema medicală mai veche l-a ţinut acasă. În luna mai a fost în Alpi, acolo unde a încercat să se antreneze pentru a fi în cea mai bună formă. Movistar l-a inclus pe lista celor selecţionabili pentru Marea Buclă, numai că a dezamagit în Turul Elveţiei şi a ratat prezenţa la întrecerea ce va debuta peste două zile la Mont Saint Michel.


Philippe Gilbert (BMC) – Relaţia sa cu cei din echipa BMC nu mai este una strălucită, iar absenţa sa din Turul Franţei pare o pedeapsa. În aprilie, când se antrena pentru Turul Italiei, a avut o altercaţie cu un şofer beat. Toţi îl aşteptau la start în Marea Buclă, însă în cele din urmă va trebui să se mulţumească cu prezenţa în Turul Poloniei. Gilbert este campionul Belgiei în 2016, titlu pe care l-a dobândit în dauna lui Tim Wellens şi Greg van Avermaet, care vor fi prezenţi la întrecerea din Hexagon.

Tyler Farrar (Dimension Dată) – Anul trecut s-a aflat la cea de-a cincea participare în Turul Franţei. Echipa sa, MTN-Qhubeka, a fost redenumită Dimension Dată şi l-a transferat pe Mark Cavendish. Cum nici o echipa nu-şi permite să vină în Marea Buclă cu doi sprinteri foarte valoroşi, americanul a simţit că rămâne acasă. Cumva mişcarea echipei sale este firească din moment ce Farrar nu a mai avut o victorie de etapă într-un mare tur din anul 2011, iar din 2014 până în prezent nu a mai câştigat nici o cursa.

Zdenek Stybar (Etixx-QuickStep) – Planurile sale şi ale echipei nu au mai coincis. Echipa belgiană l-a preferat pe Marcel Kittel, un rutier mult mai capabil să-l ajute pe Daniel Martin în clasamentul general. Este un foarte bun sprinter, însă are un stil haotic, deloc pe placul celorlalţi oameni din pluton.

Alte stiri din Sport

Ultima oră