Tragedia lui Novak Djokovic

29 Aug 2022
Tragedia lui Novak Djokovic

El este, fără îndoială, cel mai mare jucător de tenis din lume dar fanii tenisului nu îl vor vedea pe una dintre cele mai mari scene, US Open, din cauza regulilor guvernului federal al SUA de a nu permite accesul cetățenilor nevaccinați în Statele Unite, scrie The Hill.

„Din păcate, nu voi putea călători la NY de această dată pentru US Open”, a scris  Novak Djokovic  pe Twitter„Mult succes colegilor mei jucători! Mă voi menține într-o formă bună și un spirit pozitiv și voi aștepta o oportunitate de a concura din nou.”  

Sârbul în vârstă de 35 de ani a câștigat 21 de titluri de Grand Slam la simplu, unul mai puțin decât marele Rafael Nadal. Nadal s-ar putea foarte bine să extindă acest avantaj cu un Djokovic incapabil să joace. Indiferent dacă ar fi avut loc o confruntare Djokovic-Nadal, a nu avea cel mai bun jucător din lume care să concureze la New York să vrea "jefuirea" fanilor de tenis.

Și totul este degeaba.

Djokovic nu este vaccinat împotriva COVID-19. Corpul lui, alegerea lui. El ar putea obține cu ușurință vaccinurile dar ține cu fermitate la un principiu. Dacă este vorba despre știință și date și despre protejarea altora de virus, cum oprește vaccinul răspândirea virusului? Din ce în ce mai mult, vedem persoane triplu vaccinate care au coronavirus. Președintele Biden și prima doamnă Jill Biden l-au avut și de două ori în mai puțin de două săptămâni, în ciuda faptului că au fost complet vaccinați.

Dar iată ce a spus recent directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, despre vaccinurile care previn transmiterea: „Vaccinurile noastre funcționează excepțional de bine. … Ceea ce nu mai pot face este să prevină transmiterea.”

Luați în considerare, de asemenea, că Djokovic a avut deja COVID-19 în iunie 2020 și decembrie 2021 și, prin urmare, a dobândit imunitate în mod natural. Mai multe studii  au sugerat că imunitatea naturală este eficientă și în prevenirea bolilor majore cauzate de virus. Cu alte cuvinte, Djokovic, relativ tânăr și în stare de sănătate maximă, are un risc mic de COVID-19, deoarece corpul său a produs natural ceea ce ar oferi un vaccin. 

Și dacă este vorba despre sănătate și siguranța publică, cineva trebuie să explice de ce Djokovic nu poate juca în timp ce mai mult de 23.000 de fani umplu stadionul Arthur Ashe fără măști și fără să arate același carnet de vaccinare pe care Djokovic trebuie să-l prezint înainte de a intra în țară.

„În acest moment, deținătorilor de bilete nu li se va cere să prezinte dovadă vaccinării COVID pentru admiterea la US Open”,  se arată pe site-ul oficial al evenimentului  .

Și în timp ce suntem la asta, de ce i-am permis să joace la US Open de anul trecut nevaccinat, dar nu în 2022 cu același statut?

Simbolul tenisului John McEnroe a numit decizia cu privire la Djokovic  „o glumă”. 

„Nu cred că este corect”, le-a spus mereu sincerul McEnroe reporterilor. „Cred că este o glumă. Aș fi făcut vaccinul și aș fi jucat, dar el are convingeri foarte puternice și trebuie să respecți asta.”

„În acest moment al pandemiei, suntem la 2 ani și jumătate. Cred că oamenii din toate părțile lumii știu mai multe despre asta, iar ideea că nu poate călători aici pentru a juca este o glumă”, a spus el. adăugat.

O deschidere fără Djokovic vine în momentul în care guvernul SUA permite a milioane de migranți să intre în țară, indiferent de statutul de vaccinare. Cei care intră ilegal vin din țările mai sărace, unde vaccinurile sunt mai puțin frecvente.

Desigur, guvernul SUA nu cere celor care se îngrijesc în ilegalitate să prezinte un carnet de vaccinare. Dar dacă ești Djokovic, este o necesitate absolută.

Fanii tenisului vor fi jefuiți săptămâna aceasta. Djokovic, care a fost clasat pe locul 1 timp de 373 de săptămâni consecutive (un record), va sta și va vedea pe altcineva câștigând un titlu pe care el la câstigat de trei ori.

Ne vom uita într-o zi înapoi la epoca COVID-19 cu atâta rușine - rușine pentru ceea ce au făcut liderii noștri pentru a împiedica copiii noștri să mărgă la școală și le-au cerut să poarte măști ani de zile.

Aceeași ilogică se aplică celor care care care cred că ținerea lui Djokovic în afara SUA și în afara Openului este o idee bună. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră