Tenis: Mergea și Qureshi au câștigat titlul în proba de dublu la Barcelona

30 Apr 2017
Tenis: Mergea și Qureshi au câștigat titlul în proba de dublu la Barcelona

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi a câștigat duminică proba de dublu din cadrul turneului ATP de la Barcelona. Ei au învins în finală cuplul germano-austriac Philipp Petzschner/Alexander Peya cu 6-4, 6-3.

Mergea și Qureshi, care în semifinale trecuseră de perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, au obținut victoria după o oră și 10 minute, relatează agerpres.ro.

Aceasta a fost prima finală a lui Mergea alături de Qureshi și al șaptelea titlu cucerit de român la dublu în circuitul ATP.  Mergea și partenerul său au reușit un break decisiv în primul set, la 5-4, după ce salvaseră cinci mingi de break. În actul secund, perechea româno-pakistaneză a rupt echilibrul la 4-3, iar apoi au încheiat pe serviciul său (6-3).

Mergea și Qureshi vor primi un cec de 150.780 euro și 500 de puncte ATP, în timp ce Tecău și Rojer s-au ales cu 37.030 euro și 180 de puncte.  Turneul de la Barcelona este dotat cu premii totale de 2.324.905 euro.

Alte stiri din Sport

Ultima oră