Soc si groaza! Ronaldo i-a daruit un tricou unui marxist care este "Il Comandante"

26 Noi 2015 | scris de Gheorghe Voicu
Soc si groaza! Ronaldo i-a daruit un tricou unui marxist care este

Starul portughez i-a dat liderului sud-american si un autograf:Pentru presedintele Daniel Ortega, cu simpatie , Cristiano Ronaldo.

Tricoul a fost dus la Managua de cativa parlamentari spanioli, aflati intr-o vizita oficiala iar presa locala a salutat gestul starului din Madrid. Nu e clar de unde si pana unde a ajuns Ronado sa-i trimita lui Ortega un tricou cu autograf. Cert este ca Daniel Ortega e o mica vedeta a vietii internationale din ultimii 40 de ani el fiind unul din liderii Frontului Sandinist de eliberare nationala din Nicaragua, grupare marxista de gherila care,in 1979, l-a alungat de la putere pe sangerosul dictator Anastasio Somoza .Timp de 10 ani o junta marxista a administrat tara si a trebuit sa se confrunte cu rebelii contras. In 1989 se ajunge la un armistitiu, se organizeaza alegeri si la inceputul anului 2000 cei din opozitie preiau puterea. La alegerile din 2007 “Il Comandante Daniel”(In America de Sud orice sef este Il Comandante) devine presedinte, victorie pe care o repeta si la alegerile din 2012.In Romania, pana in 1989, Daniel Ortega era, pentru presa comunista, un erou al luptei impotriva dictaturii si a imperialismului american.

Si iata-l pe Ortega ca primeste un tricou de la Ronaldo care, banuim noi, nici nu stie ce e acela marxism.Dar i-a dat lui Il Comandante acest tricou”cu simpatie”.

Nicaragua este o republica prezidentiala, are o populatie de putin peste 6 milioane de locuitori iar limba oficiala este spaniola. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră