UPDATE. Simona Halep, învinsă în finala de la Roma

21 Mai 2017
UPDATE. Simona Halep, învinsă în finala de la Roma

Simona Halep a fost învinsă duminică, în finala turneului WTA de la Roma, de jucătoarea ucraineană Elina Svitolina cu 4-6, 7-5, 6-1. Halep va primi un cec de 230.565 euro și 585 puncte WTA.

În primul set, Halep a suferit o accidentare, piciorul său drept rămânând blocat în zgură și fiind aproape de o entorsă. Halep a început excelent actul secund, cu un break, după ce medicul oficial al turneului i-a verificat glezna, dar apoi a pierdut trei ghemuri la rând, conform agerpres.ro

În decisiv, Simona a acuzat mai clar problemele fizice, a fost lipsită de mobilitate și nu i-a mai reușit nimic, iar Svitolina a adunat punct după punct și s-a impus cu un categoric 6-1. 

Din punct de vedere statistic, Halep a reușit 2 ași și a comis 4 duble greșeli, a realizat 30 de winners și a făcut 47 de erori neforțate. Svitolina a avut 4 ași, 5 duble greșeli, 25 winners și 37 de erori neforțate.

"La 5-3 în primul set când m-am întors pentru un forehand am simţit din nou durere, de aceea am cerut să îmi fie bandajată glezna, mă temeam să nu ajung mai rău. Nu îmi place niciodată să renunţ în timpul meciurilor, nu vreau să opresc meciurile, voiam doar să încerc să câştig setul doi. Însă nu am putut. M-a durut şi încă mă doare când merg. Psihic nu este atât de rău, sunt încă puternică, nu mă panichez. Fizic, nu puteam să alerg, de aceea nu am făcut nimic în setul trei. Svitolina este o jucătoare foarte bună, cu evoluţii foarte bune în acest an. Eu voi încerca să mă recuperez cât mai curând posibil şi să merg la Roland Garros, asta îmi doresc. Cred că o săptămână este suficientă pentru recuperarea gleznei, dar trebuie să fac un RMN să văd ce am. Voi merge acasă să îl fac. Sper că nu este prea rău. Nu simt asta. Încă mă doare, deci va trebui să fac un control", a spus Halep, după meci, conform news.ro.

Simona Halep, nr.4 mondial, a jucat la Roma a 24-a sa finală din carieră, până acum având 15 titluri cucerite. Simona a obținut șase titluri în 2013, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia, două în 2014, la Doha și București, trei în 2015, Shenzhen, Dubai și Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, București și Montreal, iar anul acesta a câștigat la Madrid.

Alte stiri din Sport

Ultima oră