Roland Garros 2017. Simona Halep, genială, superbă! Calificare în finală!

08 Iun 2017
Roland Garros 2017. Simona Halep, genială, superbă! Calificare în finală!

"E bine să fiu din nou în finală, Roland Garros e turneul meu favorit. E un sentiment plăcut să fiu din nou aici. A fost o bătălie grea, am întâlnit o oponentă care a jucat foarte bine. Am încercat să joc cât mai agresiv și să o împing cât mai mult în spate.

Terenul a fost lent, așa mi s-a părut. Am fost puțin emoționată la început, dar am știut că trebuie să am răbdare și să încerc să joc cât mai bine. 

Voi menține aceeași rutină, mă voi relaxa cât mai mult posibil înaintea finalei. Joc împotriva unei jucătoare tinere, care nu are nimic de pierdut. Voi da tot ce am mai bun pentru a câștiga cea de-a doua mea finală disputată aici.

Am scăzut  puțin intensitatea în setul secund, atât fizic, cât și emoțional, dar mi-am revenit în final și am scos-o la capăt până la urmă", a declarat Simona Halep, la interviul, acordat după meci specialistului Eurosport Alex Corretja. 

______________________________

Dacă nici comentatorii străini nu mai găsesc calificative pentru jocul Simonei Halep, cum am putea găsi noi, cei plini de mândrie că ne reprezintă la un nivel atât de înalt?

A pornit ca din pușcă, determinată, precisă, sigură pe jocul practicat și pe tactica abordată. Zâmbetele decorau fețele românilor și ale celorlalți suporteri ai Simonei din tribune, nu puțini, având în vedere descriere făcută Pliskovei de comentatorii de la Eurosport, cei de limbă engleză - Lucy Goosie, mai pe românește, un bărzoi!

Simona a câștigat primul set cu 6-4. În setul doi, a urmat căderea, cu care ne-am obișnuit deja, ceea ce i-a permis Pliskovei să se impună cu 6-3. 

A strâns din dinți și a scos la suprafață acea Simona, care se trezește la viață atunci când îi este mai greu. Mai calmă în gândire, dar mult mai agresivă în teren, a început să alerge din nou și s-a luptat cu primul serviciu al adversarei sale, un exemplu de forță pură, chiar și pe zgură. A întors mingi imposibile și a răsturnat scoruri nefavorabile, a luptat pentru fiecare minge, imbatabilă în schimburile de pe fundul terenului. A câștigat setul decisiv cu 6-3.

Doamnelor și domnilor, calificată în finala Internaționalelor de Tenis ale Franței... Simona Halep!

Ilie Năstase trebuie să se suie în avion, și să fie prezent la Roland Garros, așa cum a promis...

Simona e în finală, și inimile noastre, acolo cu ea, sâmbătă! Întrebarea care rămâne, e pentru ce-o s-o mai certe acum Țiriac?

In cealalta semifinala, letona Jelena Ostapenko, care a implinit chiar astazi 20 de ani, tocmai a invins-o pe Timea Bacsinszky in trei seturi, 7-6, 3-6, 6-3, calificandu-se in finala.

Alte stiri din Sport

Ultima oră