Real Madrid este cel mai valoros club de fotbal din lume.Ca bani,nu ca joc

12 Mai 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Real Madrid este cel mai valoros club de fotbal din lume.Ca bani,nu ca joc

Potrivit unui raport al revistei Forbes,Real Madrid continuă să fie,pentru al patrulea an consecutiv,cel mai valoros club de fotbal din lume, scrie agerpres.ro. Trebuie precizat că în viziunea Forbes “valoros” se referă la potenţialul financiar şi nu la cel sportiv.

Valoarea clubului Real Madrid a crescut cu 12%, până la 3,6 miliarde dolari, gruparea spaniolă devenind a doua cea mai valoroasă din lumea sportului după Dallas Cowboy din liga profesionistă de fotbal american (4 miliarde dolari).
Barcelona ocupă locul 2 în clasamentul celor mai valoroase cluburi de fotbal cu 3,3 miliarde dolari (+12% față de anul trecut), în timp ce locul 3 este deținut de Manchester United (3,3 miliarde dolari). Top 10 este completat de Bayern Munchen (2,7) și Arsenal Londra (2), Manchester City (1,9), Chelsea Londra (1,6), Liverpool (1,5), Juventus (1,29), Tottenham (1,0).
Conform Forbes, cele mai bogate 20 de cluburi de fotbal din lume au o valoare medie de 1,44 miliarde dolari, cu 24% mai mare decât anul trecut, creștere alimentată în special de noile contracte profitabile pentru drepturile de televizare.

Alte stiri din Sport

Ultima oră