Portugalia - o campioană a "Vai, ce noroc pe capul lor!"

11 Iul 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Portugalia - o campioană a

Euro 2016 a fost o competiţie tare ciudată,cu o câştigătoare care s-a târât mai tot timpul în tranşeele mocirloase ale competiţiei dar şi cu un jucator care a fost ales cel mai bun fotbalist dar a fost schimabat în finală pentru ca a jucat prost.

Portugalia a fost martirul de serviciu: a ajuns in sferturi dupa ce în grupa s-a clasat pe locul trei, a avut parte de norocul loteriei penalty-urilor şi s-a strecurat prin hăţişurile intrecerii. La meciurile Portugaliei nimeni nu a exclamat”vai ce fotbal!” ci doar”vai ce noroc!”.

Şi Franţa a dezamăgit cu un Pogba care se încurca in propriile picioare iar Griezman a jucat prost chiar în finala cu Portugalia.

Italia a impresionat dar nu a mai avut proverbialul noroc din astfel de competitţi iar Germania s-a poticnit cand nimeni nu se aştepta.

Am avut si momente hilar-siropoase: Albania a sărbătorit victoria împotriva României de parca ar fi câştigat titlul mondial-evident că nici nu au iesit din grupe. Tara Galilor a prins semifinalele,e o performanta dar tot o echipă de mâna a doua rămâne.La fel şi Islanda unde ,totuşi, nu prea este vorba de fotbal.Dar, în lipsă de subiecte,presa a mai inventat cîteva mituri.

Pentru ca acest campionat a aratat de ce nu va deveni o întrecere de referinţă:toate echipele vin după un sezon extrem de încarcat iar jucatorii,mai ales în prelungiri, sunt într-o letargie totală.

Cât despre finală e de remarcat că toata lumea vorbeşte doar despre Ronaldo,cum a plâns, cum i-a încurajat pe jucătorii portughezi şi cum a venit un fluture şi I s-a aşezat pe nas. Toate stirile sunt despre starul lui Real când de fapt el nu a avut nicio contribuţie în finala . Adevaratul erou este Eder care a prins un sut magic,probabil ca nici el nu şi-l explica.Şi asta ca să nu mai spunem că eroul Portugaliei de la acest turneu este fabulosul portar Rui Patricoi.

Iar faptul ca Pepe a fost ales cel mai bun jucător al finalei-Pepe, un baiat simplu,cotonogar de succes şi faimos prin simularile sale-spune multe despre acest meci cu prea multe molii.

Altfel spus,Portugalia e o campioană a suferintei şi a luptei eroice pentru fiecare gol-poate fi asta şi o reţetă a norocului. Şi in ultimă instanţă, a succesului...

Alte stiri din Sport

Ultima oră