„Poate fi feminină și elegantă atunci când vrea": schimbarea de imagine a lui Imane Khelif (video)

17 Aug 2024
„Poate fi feminină și elegantă atunci când vrea": schimbarea de imagine a lui Imane Khelif (video)

După ce a fost hartuita pe internet cu privire la faptul ca ar fi barbat, câstigatoarea aurului la box feminin la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a dezvăluit o noua imagine ultrafeminina într-un videoclip de pe Instagram, scrie Madame Figaro

Bucle voluminoase care îi încadrează fața surâzatoare, machiaj cu efect „ochi de pisică”, o rochie florală roz asortată cu cerceii: Imane Khelif, campion olimpic la box apare transformată. Boxerul de 25 de ani pozează mândră în fața camerei, cu brațele încrucișate, cu un zâmbet larg pe buze și cu medalia de aur la gât. Ca o dovada pentru cei care au criticat-o pentru că nu a fost suficient de „feminină” pe ring în timpul  Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 , până la a pune la îndoială sexul ei. „Pentru a-și câștiga medalia, nu a avut timp de pierdut în saloanele de înfrumusețare sau la cumpărături. Ea nu a simțit niciodată nevoia să se conformeze acestor standarde pentru a-și dovedi existența”, scrie în arabă în legenda acestui videoclip înainte/după postat miercuri 14 august pe contul de Instagram al institutului de frumusețe algerian Code, cel care se afla la originea acestei transformari. Postarea a fost distribuită și pe pagina principalului interesat care este urmărita de peste 2,1 milioane de abonați.

„Poate fi feminină și elegantă atunci când vrea”

Departe de a fi o dovadă a capitulării în fața presiunilor exercitate asupra sportivului cu privire la aspectul său, această adevărată pledoarie explică că Imane „nu a căutat să-și schimbe aspectul pentru a se adapta la formele în care lumea vrea să ne închidă”, ci că, alegând să concureze în mod natural, a vrut să transmită un mesaj „mult mai profund”.

„Îmbrăcămintea nu face un călugăr și înfățișarea nu dezvăluie esența unei persoane. Poate fi feminina si eleganta atunci cand vrea, dar in ring nu are nevoie de decoratiuni sau tocuri inalte. Îți trebuie doar strategie, forță și pumn, care sunt esența personalității lui”, se apără ea astăzi. „Așa cum mustața nu definește un bărbat, și gândacii au mustati, la fel rochiile, extensiile și machiajul nu definesc o femeie.”

Autorul acestui discurs își permite chiar un atac frontal asupra uneia dintre adversarele lui Imane Khelif, deplângând că „nu toate ringurile sunt locul unor sportivi cu adevărat pasionați” ca ea. „Italianca ne-a arătat că până și cei care plâng în curțile școlii, cei care inventează minciuni pentru a fura mâncare de la alții, se pot regăsi în ring”, spune publicatia ca o critica către boxerul Angela Carini, care a abandonat în sferturile de finală lupta împotriva lui Imane Khelif, după doar patruzeci și șase de secunde.

Această publicație mai subliniază că „niciodată de la Hassiba Boulmerka” un sportiv „nu a stârnit atât de multe controverse”, referindu-se la specialistul algerian în alergare de fond, campion mondial la 1500 m la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992. Într-adevăr, în ultimele zile, Imane Khelif a suferit un val violent de hărțuire pe rețelele de socializare astfel încât a fost nevoită să depună o plângere pentru „hărțuire din cauza sexului, insultă publică din cauza sexului, provocare publică la discriminare și insultă publică din cauza originii”, a indicat miercuri, procuratura din Paris, solicitată de AFP.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Beauty code (@beauty.code.officiel)

Alte stiri din Sport

Ultima oră