O jucătoare de fotbal feminin din Turcia e acuzată de echipa adversă ca ar fi bărbat

15 Ian 2024
O jucătoare de fotbal feminin din Turcia e acuzată de echipa adversă ca ar fi bărbat

Jucătoarea de fotbal feminin Patricia Seteco de la ALG Sport pretinde că este femeie. Echipa învinsă, Beșiktaș Istanbul, cere o anchetă oficială asupra sexului Patriciei, scrie Haber Turk

O reclamație neobişnuită a venit de la echipa feminină Beşiktaş care a pierdut cu 2-1 la ALG Spor. Managerul Fırat Fidan a făcut o declarație cu privire la investigarea genului Patriciei Mingas Afonso Seteco, jucătoare care a marcat golul care a adus ALG Sport la victorie.

În meciurile din săptămâna a 16-a care s-au jucat în Superliga de fotbal feminin Turkcell, ALG Spor a învins-o pe Beşiktaş United Payment cu 2-1. Clubul alb-negru a făcut o afirmație șocantă după meci.

Fırat Fidan, membru al Consiliului de Administrație al Beşiktaş Football Inc., a declarat că fotbalistul angolez Patricia Mingas Afonso Seteco, care joacă la echipa Gaziantep ALG Spor, este „un bărbat”.

Potrivit știrilor din Hürriyet, vorbind despre Seteco, care a marcat golul victoriei ALG Spor în minutul 88, Fidan a spus: „Au schimbat oficial identitatea jucătorului. L-au făcut pe bărbat să joace ca femeie. Este păcat, păcat!" el a spus.

Pe de altă parte, directorul executiv al echipelor de fotbal feminin al clubului Beşiktaş, Hasan Sarıgül, a făcut o declaraţie mai prudentă despre Patricia Mingas Afonso Seteco şi a spus: „Nu putem spune cu siguranţă daca este bărbat sau femeie. Eram suspicioşi în ceea ce priveşte comportamentul jucătorului. După aceea, am făcut-o. cercetare pe internet și și-a găsit pagina de Facebook, el pare a fi bărbat. „Vom solicita Federația de Fotbal și vom cere o anchetă”, a spus el.

Seteco, licențiat de ALG Spor pe 10 noiembrie 2023, a jucat 7 meciuri în ligă și a marcat 5 goluri.

Alte stiri din Sport

Ultima oră