O fotografie care face cât o mie de cuvinte

15 Iul 2019 | scris de miscareaderezistenta.ro
O fotografie care face cât o mie de cuvinte Galerie foto (2)

A câştigat, pentru a cincea oară, finala celui mai important turneu de tenis, cel de la Wimbledon. Deşi favorit, publicul nu i-a fost alături în cea mai mare parte a meciului infernal, cel mai lung din istoria turneului: 4 ore şi 55 de minute.

Din tribune, la orice lovitură bună a adversarului, se scanda "Roger", cu toţi dinţii şi plămânii. El, stăpân pe sine, chiar dacă a alunecat de două ori pe infectul teren de la Wimbledon şi a căzut lat, mărturiseşte acum că auzea "Novak".

A fost calm, a jucat calculat, minunat şi imperturbabil, în faţa unui adversar impecabil. A câştigat el, la capătul unui meci de legendă. Numele lui este Novak Djokovic.

Această imagine, de la primirea trofeului, vi-l înfăţişează aşa cum este el, un om cu bun-simţ, un om care şi-a păstrat modestia, un om credincios, care nu a renunţat niciodată să mulţumească Divinităţii că nu l-a părăsit, un om care, deşi a cunoscut gloria, a rămas cu picioarele pe pământ. O lecţie de viaţă de la Novak Djokovic, aproape umil în faţa ducesei de Cambridge, la primirea trofeului de la Wimbledon. Un campion care a rămas om: Nole.

Imaginea a fost remarcată şi postată pe contul său de Twitter de nimeni alta decât regina gimnasticii, Nadia Comăneci, care îşi intitulează postarea simplu: "Fiind umil". Şi nu, nu ironic. Ci de la înălţimea înţelepciunii unei glorii care a ştiut să rămână om.

UPDATE

Novak Djokovic a dat publicităţii, pe contul său de Twitter, alte trei imagini reprezentative pentru personalitatea sa. Gesturile de mulţumire faţă de Divinitate:a atins terenul cu mâna, a sărutat crucea şi a ridicat privirea către Cer, în semn de mulţumire.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră