Novak Djokovic este nevoit să se retragă de la Indian Wells pentru că nu poate obține viza de a intra în SUA

06 Mar 2023
Novak Djokovic este nevoit să se retragă de la Indian Wells pentru că nu poate obține viza de a intra în SUA

Novak Djokovic s-a retras în mod oficial de la tragerea la sorți pentru turneul de la Indian Wells, indicând că cererea nr. 1 mondială pentru o derogare a vaccinului Covid-19 pentru a intra în SUA ar fi eșuat. Sârbul, care este unul dintre cei mai de seamă atleți nevaccinați împotriva virusului Covid, a solicitat luna trecută guvernului SUA permisiunea specială de a juca la evenimentele ATP Masters de la Indian Wells și Miami, anunță The Guardian.

„Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, s-a retras de la BNP Paribas Open 2023.”, au spus organizatorii într-un comunicat.

În prezent, SUA interzice intrarea în țară străinilor nevaccinati, o politică care se așteaptă să fie ridicată atunci când guvernul își încheie declarațiile de urgență Covid-19 pe 11 mai.

Djokovic nu a mai concurat la evenimentele ATP Masters consecutive de la Indian Wells și Miami, două dintre cele mai mari turnee din calendarul ATP și cunoscute sub numele de „Sunshine Double”, din 2019. Nimeni din echipa lui Djokovic nu a fost disponibil pentru a comenta retragerea.

Vinerea trecută, senatorii din Florida Rick Scott și Marco Rubio i-au scris o scrisoare președintelui american Joe Biden, îndemnându-l să accepte cererea de derogare.

Directorul turneului de la Indian Wells, Tommy Haas, Asociația de Tenis al Statelor Unite și US Open s-au numărat printre cei care sperau, de asemenea, că de 22 de ori campioană de Grand Slam i se va permite să intre.mEl ar fi fost un favorit pentru a câștiga al șaselea său titlu Indian Wells când turneul începe miercuri în deșertul Californiei de Sud.

Djokovic, care a ratat anul trecut la Australian Open din cauza statutului său de vaccinare și nu i s-a permis să intre în SUA pentru US Open de anul trecut, a spus că va sări peste turneele de Grand Slam în loc să facă o lovitură de Covid. El a câștigat cel de-al 22-lea campionat major la Australian Open în ianuarie.

Alte stiri din Sport

Ultima oră