Ministrul sportului din Franța cere sancțiuni împotriva jucătorilor care au refuzat să poarte un tricou curcubeu împotriva homofobiei

15 Mai 2023
Ministrul sportului din Franța cere sancțiuni împotriva jucătorilor care au refuzat să poarte un tricou curcubeu împotriva homofobiei

Ministerul sportului Amélie Oudéa-Castéra a reacționat la refuzul anumitor jucători de a purta un tricou cu steagul curcubeu. Ea a cerut cluburilor să-și asume responsabilitatea pe această temă, scrie RTL

La inițiativa Ligii Profesioniste de Fotbal din Franta (LFP), tricourile cluburilor din Ligue 1 și Ligue 2 au fost împodobite în culorile curcubeului în acest weekend, deoarece ziua împotriva homofobiei are loc miercuri, 17 martie. 

Cu toate acestea, unii jucători au refuzat să poarte acest tricou pentru a juca , în special pentru meciul dintre Toulouse și Nantes de duminică. Ministrul Sportului,  Amélie Oudéa-Castéra  a reacționat clar împotriva acestei alegeri. 

Ea a cerut cluburilor să ia sancțiuni împotriva jucătorilor care au refuzat: „Cred că este responsabilitatea cluburilor, cu dialog cu jucătorii lor, să ia sancțiuni. În Franța, când avem o operațiune care este încadrată în acest fel, care implică toate cluburile pe un subiect de bază al nediscriminării, trebuie să participi. Cred că este necesar."

De asemenea, ministrul Sportului „a salutat acțiunea LFP”, care organizează operațiunea pentru a cincea oară. Ea a spus că regretă "că nu avem 100% dintre jucătorii din Franța care se regăsesc în acest mesaj de nediscriminare. Despre ce vorbim? Este esențial".

La Dépêche du Midi a anunțat sâmbătă seara că mai mulți jucători de la FCToulouse ar fi refuzat să poarte tricoul cu curcubeu împotriva homofobiei. În total, față de grupul lărgit de 25 de jucători comunicat sâmbătă de club, șase dispăruseră de pe foaia de meci, printre care Zakaria Aboukhlal, Moussa Diarra și Saïd Hamulic, citați de cotidianul regional printre autorii „boicotului”. 

Zakaria Aboukhal din Toulouse și -a explicat alegerea pe rețelele de socializare , în timp ce Mostafa Mohamed din Nantes a vorbit despre presiuni asupra familiei lui scrie Le Figaro

Am luat decizia de a nu participa la meciul zilei, explică Zakaria Aboukhlal, într-un comunicat de presă postat în engleză pe rețelele de socializare. Mai presus de toate, aș dori să subliniez că am cea mai mare considerație pentru fiecare individ, indiferent de preferințele sale personale, sex, religie sau origine. Respectul este o valoare care îmi este dragă. Se extinde asupra altora, dar include și respectarea propriilor convingeri personale. De aceea, nu cred că sunt persoana cea mai potrivită pentru a participa la această campanie. (Sper) decizia mea va fi respectată, la fel și dorința mea ca toată lumea să fie tratată cu respect."

Alte stiri din Sport

Ultima oră