Astăzi, în Capitală, a avut loc Adunarea Generală a Federaţiei Române de Box, ocazie cu care s-au desfăşurat şi alegerile pentru funcţia de preşedinte. La şedinţa găzduită de Hotel Sport a fost prezentă şi Elisabeta Lipă. Ministrul Tineretului şi Sportului le-a atras atenţia celor din sală că datoria FRB se ridică la 505.000 lei, însă secretarul general Daniel Ion a intervenit şi a spus că suma totală datorată, cu tot cu penalităţi , ajunge la 1.250.000 lei. Asta în condiţiile în care bugetul anual nu este mai mare de 600.000 de lei. Printre cauzele care au dus la această situaţie cel puţin disperată se numără acordarea de sume în avans pentru diverse deplasări, fără ca acestea să mai fie ulterior acoperite cu documente, şi angajarea în funcţii de conducere a unor persoane ce nu aveau calificarea necesară.
În cursa pentru funcţia de preşedinte s-au aflat patru candidate. Vasile Cîtea, Mihai Lauruc, Marian Simion şi Mihai Craiu. Ultimii doi au ales să se retragă înainte de începerea procesului de vot. La şedinţă au fost prezenţi 129 membri cu drept de vot, iar alegerile au fost câştigate de către Vasile Cîtea, cu 88 de voturi. După ce a fost anunţat drept câştigător, acesta a luat cuvântul şi a obţinut aprobarea Adunării Generale pentru ca Mihai Craiu să ocupe funcţia de preşedinte de onoare al FR Box.
''Vom face organigrama federaţiei, apoi vom găsi soluţia să plătim nişte bani pentru ANAF. Vor fi nişte plăți eşalonate pe fiecare lună. Cei doi candidaţi care s-au retras, Mihai Craiu şi Marian Simion, şi-au îndreptat voturile către mine. După cum a fost prezentat şi raportul de către ministrul Tineretului şi Sportului, postul de preşedinte al federaţiei este o mare responsabilitate. Va fi o muncă imensă, dar sper să fie unitate şi stabilitate financiară. Îmi pare rău că s-a afirmat existenţa unei devalizări la federaţie. Adevărul e că am avut un management prost. Mă voi baza pe oamenii din echipa mea. La federaţie este o situaţie proastă, dar avem rezultate bune, spre exemplu, un sportiv este calificat la Olimpiadă şi mai sunt şanse pentru alţi 3-4", a subliniat Cîtea, fost vicepreşedinte al federaţiei.
Acesta a vorbit şi despre situaţia în care îşi va da seama că nu poate face nimic în folosul boxului românesc din cauza problemelor financiare cu care se confruntă federaţia. "Fiecare naș îşi are nașul. Eu sper să am luciditatea ca atunci când nu voi mai corespunde, nu îmi doresc să vină acest moment, să pot face pasul înapoi. Eu nu mă agăţ ca pisica de burlan şi nu este foarte important ca în dreptul numelui meu să fie scrisă funcţia de preşedinte. Rudel Obreja, cu poziţia lui înaltă la Federaţia Internaţională, putea să ne ajute, dar a făcut o greşeală care a costat federaţia. La rândul lui, Leonard Doroftei atât a putut. Am fost de vină noi că ne-am pus baza în el. Credeam că vom face o echipa bună, bazată pe încredere şi nu vor există sabotări. Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Sper că boxerul Mihai Nistor să obţină o nouă medalie olimpică de aur pentru boxul românesc la 60 de ani după prima medalie obţinută în 1956 de Nicolae Linca".