Mbappé depășește recordurile lui Maradona și Ronaldo la Cupa Mondială

05 Dec 2021
Mbappé depășește recordurile lui Maradona și Ronaldo la Cupa Mondială

A fost o după-amiază de duminică reușită pentru Franța. Echipa și-a rezervat biletul pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022 cu o victorie cu 3-1 în fața Poloniei, conform CNN.

Și membrii echipei au atins noi culmi ale succesului personal și au reușit să scrie istorie în fotbalul mondial.

Portarul Franței Hugo Lloris și-a făcut cea de-a 142-a apariție, ajungând la egalitate cu Lilian Thuram ca jucător cu cele mai multe selecții din țara sa.

În față, Olivier Giroud a devenit principalul marcator masculin al Franței cu al 52-lea gol pentru Les Bleus, doborând recordul lui Thierry Henry.

Dar, vedeta emisiunii de duminică a fost Kylian Mbappé, care și-a continuat ritmul record cu o dublă emfatică.

La doar 23 de ani, Mbappé este unul dintre cele mai incitante talente din fotbalul mondial și se livrează în mod constant pe cea mai mare scenă pentru Franța.

După ce a contribuit la obținerea celui de-al doilea titlu al națiunii la Cupa Mondială în 2018 la vârsta de 19 ani, el își continuă dominația patru ani mai târziu.

Dubla sa împotriva Poloniei înseamnă că a marcat cinci goluri la turneul din acest an, în timp ce conduce cursa pentru premiul Ghetei de Aur, cu două goluri înaintea lui Lionel Messi, Giroud și o mulțime de alți jucători.

Cu toate acestea, mai semnificativ, Mbappé a marcat nouă goluri la Cupele Mondiale, devenind primul jucător care a atins acest punct înainte de a împlini 24 de ani.

Mbappé a trecut de două legende ale fotbalului cu dubla sa. Atât Diego Maradona, cât și Cristiano Ronaldo au opt goluri la Cupa Mondială.

Iar performanța completă a lui Mbappé a fost sursa de laude din partea experților și a comentatorilor deopotrivă.

Fostul fundaș al Angliei și al lui Manchester United a comparat meciul câștigător al starului Paris St-Germain cu capodopera de sâmbătă a lui Messi în timpul victoriei Argentinei cu 2-1 asupra Australiei.

„Ieri, am vorbit despre Messi ca fiind cea mai bună performanță”, a declarat Ferdinand duminica pentru BBC. „Astăzi Mbappé a fost cea mai explozivă performanță, devastatoare în toate domeniile.”

Fostul atacant al Angliei Chris Sutton a spus că Mbappé a fost jucătorul care definește meciul.

„În cele din urmă, s-a rezumat la Kylian Mbappe și câteva finalizări minunate de la el”, a spus el pentru BBC.

„A fost o performanță puternică din partea Franței. Urmează teste mai grele, dar a fost o demonstrație de stăpânire francez și o declarație că suntem încă echipa de învins.”

Cel mai bun marcator al Cupei Mondiale este Miroslav Klose, cu 16 goluri. Cine poate spune că Mbappé nu a putut contesta recordul legendei Germaniei?

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră