Lionel Messi, ofertă de 1 milion de dolari pentru a vinde mantia purtată la ceremonia de la CM din Qatar

26 Dec 2022
Lionel Messi, ofertă de 1 milion de dolari pentru a vinde mantia purtată la ceremonia de la CM din Qatar

Presa a detaliat pe larg cât de important este Bisht pentru lumea arabă, este mantia pe care emirul Qatarului a pus-o pe umerii lui Lionel Messi înainte de a ridica Cupa Mondială pentru Argentina. Acestă mantie reprezintă regalitatea, bogăția, cavalerismul și înțelepciunea, conform culturii arabe. Este probabil cea mai mare onoare pe care o poate oferi o persoană în acea parte a lumii, iar Messi a primit-o. Dar acest Bisht a trezit un interes extrem de mare oamenilor bogați arabi care doresc să-l colectez, conform marca.com.

Ahmed Al Barwani este avocat și membru al parlamentului din Oman și a trimis o ofertă uriașă pentru ca Leo Messi să o ia în considerare. El vrea să plătească 1 milion de dolari pentru a aduce acel articol de îmbrăcăminte la o expoziție și o colecție corespunzătoare pentru ca lumea să o vadă. Dar este puțin probabil ca Messi să dea mantia înapoi pentru bani, el înțelege cât de importantă a fost această onoare pentru un străin și o persoană fără fundal cultural arab. Locul cel mai probabil unde va sta acest Bisht este muzeul Leo Messi din orașul său natal Rosario. Dar, în ciuda acestui fapt, oferta de la Al Barwani este încă extrem de serioasă.

Barwani a scris pe Twitter și a relatat celor de la The National despre oferta sa. Iată ce a spus el: „Din Sultanatul Oman vă felicit pentru că ați câștigat Cupa Mondială Qatar 2022. Bisht-ul arab este un simbol al cavalerismului și al înțelepciunii. Vă ofer un milion de dolari (829.000 de lire sterline) în schimbul acelui bisht. Eram la stadion și urmăream în direct acel moment în care Emirul Qatarului i-a dat lui Messi mantia.

Acest moment a spus lumii că suntem aici și aceasta este cultura noastră, vă rog să o cunoașteți bine. Va fi afișat pentru a comemora acel moment de mândrie și pentru a ne ajuta să-l retrăim și, de asemenea, pentru a ne aminti că putem (realizarea acestui turneu a fost o sursă de mândrie și a evidențiat fapte importante cum ar fi faptul că nu am uitat de Palestina și că arabii sunt extrem de uniți".

Va da curs Messi aceaste oferte și va dona banii unor organizații de caritate sau îl va păstra pentru muzeul său?

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră