Licitație pentru tricoul lui Kobe Bryant: la o oră de la deschiderea sesiunii, s-a ajuns la suma de 4,5 milioane de dolari. Se așteaptă să se vândă cu 7 milioane

06 Feb 2023
Licitație pentru tricoul lui Kobe Bryant: la o oră de la deschiderea sesiunii, s-a ajuns la suma de 4,5 milioane de dolari. Se așteaptă să se vândă cu 7 milioane

Un tricou rar al lui Kobe Bryant din singurul sezon MVP al vedetei de baschet va fi scos la licitație – și s-ar putea vinde cu până la 7 milioane de dolari. O fotografie emblematică a lui Bryant luându-și tricoul după ce a câștigat un avans de 14 puncte împotriva celor de la Denver Nuggets în timpul playoff-urilor NBA din 2008 a fost surprinsă și recreată la nesfârșit, anunță CNN.

Săptămâna aceasta, Sotheby’s scoate la licitație tricoul surprins în acea imagine, cu o valoare de piață estimată între 5 și 7 milioane de dolari – cel mai valoros tricou Bryant care a apărut vreodată la licitație, potrivit casei de licitații.

În timpul sezonului său 2007-2008, Bryant a înregistrat o medie de aproape 28,3 puncte pe meci și a marcat 2323 de puncte pe parcursul sezonului regulat, potrivit NBA.

Tricoul scos la licitație este singurul pe care l-a purtat în playoff-urile din 2008, unde i-a condus pe Lakers în finala NBA pentru prima dată de când Shaquille O’Neal a fost schimbat, potrivit Sotheby’s. Tricoul se află în fața și în centrul expoziției casei de licitații, înconjurat de alte suveniruri Bryant și fotografii cu picturi murale și picturi ale imaginii iconice a starului Lakers. „Este de fapt o nebunie omniprezentă, această imagine”, a spus Brahm Wachter, vicepreședintele Sotheby’s și șeful departamentului de îmbrăcăminte stradală și obiecte de colecție moderne. Avea atât de multă pasiune și dacă te uiți cu adevărat în jurul acestei expoziții, vei vedea această imagine care este asociată cu el – apucându-și cămașa, într-un fel de bucurie, și a devenit atât de iconică”, a spus Wachter pentru CNN.

Licitația va avea loc la scurt timp după aniversarea de trei ani de la moartea lui Bryant, unde el și fiica sa, Gianna Maria Onore Bryant, în vârstă de 13 ani, au fost printre cele nouă persoane ucise într-un accident de elicopter în Calabasas, California, în ianuarie 2020. „Întotdeauna comemorăm moștenirea lui”, a spus Wachter pentru CNN. „El a însemnat atât de mult pentru atât de mulți oameni diferiți.” La o oră de la deschiderea vânzării, Sotheby’s a primit o ofertă de 4,5 milioane de dolari, a declarat pentru CNN un reprezentant al casei de licitații. Dacă va fi confirmat, ar fi cel mai mare preț plătit vreodată pentru un tricou Bryant. Recordul anterior este un tricou de baschet din sezonul 1996-1997 al lui Bryant, care s-a vândut cu 3,7 milioane de dolari în 2021, potrivit Sotheby's.

În timpul petrecut în NBA, Bryant a câștigat cinci campionate, patru premii NBA All-Star Game MVP, două MVP ale finalelor NBA și două medalii de aur olimpice. De 18 ori All-Star, el a fost cunoscut pentru capacitatea sa de marcat și pedigree-ul de campionat. Dar impactul lui Bryant nu a fost doar asupra terenului și, așa cum a spus Wachter, „el atinge oamenii dincolo de sfera baschetului”.

„Când te gândești la moștenirea lui, o parte din ceea ce a lăsat lumea a fost mentalitatea lui. Și cred că asta îl face pe Kobe atât de special și asta face acest tricou special”, a continuat Wachter.

Tricoul lui Bryant va veni cu o colecție de fotografii, lucrări de artă, cărți și multe altele. Lotul va fi deschis pentru licitație în perioada 2-9 februarie. De asemenea, va fi expus public la Sotheby’s New York în prima săptămână a lunii februarie.

Alte stiri din Sport

Ultima oră