Iordănescu: "Ăsta e fotbalul. Suferim mult fizic, ne e greu să ducem două jocuri în 3-4 zile"

15 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Iordănescu:

Selecționerul României, Anghel Iordănescu, a declarat că tricolorii sunt din nou în cărți pentru calificarea în optimile de finală ale EURO 2016.

''Am luat un punct, dar suntem din nou în cărți pentru calificare, depindem doar de noi. Sper să reușim să câștigăm cu Albania, pentru că ne dorim foarte mult calificarea'', a declarat Iordănescu după meciul cu Elveția. Apreciez că au fost două reprize totale diferite. Prima a fost mai bună pentru noi, am încercat să avem posesia și să dezvoltăm jocul în benzi. Am marcat un gol și am avut și alte situații. Și, dacă am fi marcat la ocaziile lui Chipciu și Săpunaru, am fi închis jocul. Repriza a doua a fost controlată de Elveția, noi am suferit foarte mult, am avut multe momente în care am fost puși în situația asta și nu am mai reușit evoluția din prima repriză și pentru că a trebuit să facem două schimbări pentru accidentări și nu cele dorite. Suferim mult fizic, ne e greu să ducem două jocuri în 3-4 zile și am încercat să aducem câțiva jucători proaspeți în primul unsprezece. După meciul cu Franța ne-am propus să câștigăm cu Elveția, iar la pauză le-am cerut jucătorilor să nu facă pasul înapoi, să nu jucăm la egal, dar a venit golul egalării. Ăsta e fotbalul. Am întâlnit o echipă a Elveției cu forță de joc, care a câștigat duelurile individuale", a comentat Iordănescu evoluția tricolorilor.

Antrenorul a menționat că e foarte greu la acest nivel cu o echipă care nu are experiență internațională la competițiile mari, reamintind că România are un singur jucător care a mai evoluat la un Campionat European (Răzvan Raț, n. red.), iar presiunea jocului, a rezultatului, a adversarului ne-a pus în dificultate.

Alte stiri din Sport

Ultima oră