Gică Popescu i-a demolat pe toţi

21 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
Gică Popescu i-a demolat pe toţi


România s-a comportat ruşinos la „europeanul” din Franţa şi a fost prima naţiune ce şi-a făcut bagajele şi a plecat acasă. Evident, a fost pusă la zid toată conducerea Federaţiei Române de Fotbal, dar şi selecţionerul Anghel şi jucătorii pe care i-a convocat pentru a participa la întrecerea din Hexagon.


Gică Popescu, unul dintre cei mai mari fotbalişti români ai tuturor timpurilor, ar fi trebuit să se lupte cu Răzvan Burleanu pentru şefia FRF in 2014, dar a fost închis cu o zi înaintea alegerilor. Fostul „căpitan” al Barcelonei susţine însă acum că nu mai vrea să conducă vreodată fotbalul românesc, dar îi sfătuieşte pe cei de la Casă Fotbalului să urmeze exemplul lui Gică Hagi, care a preferat să-şi canalizeze toate eforturile în investiţii la nivel de copii şi juniori.


“Ce face Hagi acum la Academie este exact ce voiam noi să facem. Ceea ce e trist, e că nimeni nu-l bagă în seama pe Hagi. Oameni buni, asta e proiectul, asta trebuie să facem să avem rezultate. Era un proiect pentru 8-10 ani. Germania a făcut asta şi a devenit Campioană Mondială 14 ani mai târziu", a spus Gică Popescu, care este de părere că Răzvan Burleanu are o ura imensă faţă de jucătorii ce au făcut parte din Generaţia de Aur.


“Dacă vor să se inspire cei de la FRF, să se inspire din programul meu. Dacă fac ce scrie acolo vom avea rezultate. Am munict 6 luni de zile să facem acel program şi a rămas acolo. Nu cred că domnii care conduc acum echipa naţională au capacitatea de a face aşa ceva. Nici nu au în jurul lor oameni pricepuţi. Mie mi se pare senzaţional că nu vorbeşte nimeni de Hagi. Chiar atât de mare e ura pentru Generaţia de Aur. Mai rămăseseră doctorii, i-au dat şi pe aia afară”, susţine fostul internaţional care a fost condamnat în Dosarul Transferurilor.


Gică Popescu a vorbit şi despre situaţia jucătorilor ce au făcut parte din lotul României la EURO 2016. “Ne aşteptăm că Stanciu să explodeze. Dar nu poate singur, are nevoie de o echipa în spate. Această naţională este cea mai slabă pe care a avut-o fotbalul românesc până acum. Nu cred că naţională a avut jucători vreodată la echipe care nu înseamnă nimic. Mai mult, unii nu joacă. Te obişnuieşti cu un ritm, nu poţi face un salt. Sau hai, poate o dată. Am făcut-o o dată cu Franţa, bine, doar pe jumătate. Pentru că doar ne-am aparat. Am făcut dintr-o victorie cu Feroe în preliminarii o sărbătoare. Oameni buni! Acest meci trebuia să fie că o pocnitură din degete”. Toate aceste afirmaţii au fost făcute de către fostul mare fotbalist român la postul de televiziune Antena 3.

Alte stiri din Sport

Ultima oră