Fostul mijlocaș de la Paris-Saint-Germain și Camerun moare la doar 40 de ani în urma unui infarct

09 Ian 2023
Fostul mijlocaș de la Paris-Saint-Germain și Camerun moare la doar 40 de ani în urma unui infarct

Fostul mijlocaș de la Paris-Saint-Germain și Camerun, Modeste M’Bami, a murit la vârsta de 40 de ani, după ce a suferit un atac de cord, a anunțat PSG într-un comunicat sâmbătă. M’Bami a câștigat două Cupe de Franța cu clubul parizian, în 2004 și 2006, precum și o medalie olimpică de aur cu Camerun la Jocurile de la Sydney din 2000, conform CNN.

La acele Jocuri Olimpice, M’Bami și-a asigurat locul în istoria fotbalului camerunez, înscriind un „gol de aur” în prelungiri, pentru a pecetlui victoria Leilor din Camerun asupra Braziliei lui Ronaldinho în sferturi de finală. După ce și-a început cariera la Académie Kadji Sport, urmată de Dynamo Douala în Camerun, M’Bami s-a alăturat lui PSG în 2003, unde a stat trei sezoane. Apoi a petrecut trei sezoane la Olympique de Marseille francez, care a fost printre cei care i-au adus un omagiu camerunezului, exprimându-și „marea tristețe”.

Omagiile au venit din toate colțurile lumii fotbalului, inclusiv din partea foștilor coechipieri și a președintelui FIFA, Gianni Infantino. „O veste atât de tristă”, a spus Infantino într-o poveste pe Instagram, sub o fotografie alb-negru cu M’bami. „RIP Modeste M’bami.”

Coechipierul său din Camerun, George Elokobi, a spus pe Twitter: „Vești devastatoare. RIP prietenul meu Modeste Mbami, plecat prea devreme. Vă mulțumim pentru primirea călduroasă și pentru un coleg de cameră bun. Cele mai sincere condoleanțe și rugăciuni sunt adresate familiei și prietenilor dumneavoastră. Vă mulțumim pentru toate contribuțiile dumneavoastră la echipa națională a Camerunului.”

Pe lângă timpul petrecut la cluburi franceze, M’Bami a petrecut timp jucând la cluburi din Spania, China, Arabia Saudită și Columbia înainte de a se întoarce în Franța pentru a-și pune capăt carierei de jucător la Le Havre în Ligue 2. După ce s-a retras la vârsta de 35 de ani, s-a întors în Camerun și a organizat zile de recrutare pentru fotbaliștii din Africa.

„Suntem profund întristați să auzim decesul fostului fotbalist camerunez Modeste M’bami”, a declarat Confederația Africană de Fotbal pe Twitter. „Toate condoleanțele și gândurile noastre se îndreaptă către familia și prietenii lui în acest moment dificil. Să se odihnească în pace.”

Alte stiri din Sport

Ultima oră