FIFA interzice echipei Angliei să poarte banderola „curcubeu” la Cupa Mondială din Qatar dar ei vor sta totuși în genunchi

21 Noi 2022
FIFA interzice echipei Angliei să poarte banderola „curcubeu” la Cupa Mondială din Qatar dar ei vor sta totuși în genunchi

Echipa Angliei va sta totuși în genunchi înainte de meciul cu Iran de la Cupa Mondială, scrie The Guardian.

Jucătorii Angliei vor sta în genunchi înainte de începerea meciului împotriva Iranului luni, dar Harry Kane trebuie să decidă dacă sprijină drepturile LGBTQ+ purtând banderola de căpitan curcubeu „OneLove”.

Se pregateste o dispută după ce s-a sugerat că arbitrii nu ar avea altă opțiune decât să-i avertizeze pe căpitanii care poartă banderola „OneLove” în Qatar. Fifa a cerut ca toți căpitanii să poarte o banderolă diferită în fiecare zi de meci, promovând mesaje sociale precum „Fotbalul unește lumea”, „Împarte o masă” și „Promovați mișcărea”. Ar putea chiar să trimită un oficial în vestiare înainte de meciuri pentru a elimina orice banderolă „OneLove”.
Anglia și Țara Galilor plănuiseră să sfideze cererea Fifa purtând banderola curcubeu. Asociația de Fotbal a scris organului de conducere al FIFA despre planurile sale în septembrie, dar nu a primit niciun răspuns. Federatia a indicat că ar fi pregătită să primească o amendă și a cerut clarificări asupra faptului dacă Kane ar putea începe jocul pe bază de cartonaș dacă căpitanul Angliei își poartă banderola în meciul împotriva Iranului, dar fără un răspuns din partea organului de conducere.

A fost făcută sugestie către FA că, deoarece nu există un precedent, FIFA ar putea avea mână liberă în alegerea pedepsei pentru încălcarea regulamentelor echipamentelor. FA speră la o decizie finală din partea FIFA luni dimineață pentru a le oferi jucătorilor cât mai mult timp posibil pentru a se concentra pe pregătirea meciului.

Kane și-a subliniat dorința de a purta banderola înainte ca Anglia să înfrunte Iranul în meciul de deschidere din Grupa B. „Am spus clar ca echipă, personal și ca organizație că vrem să purtăm banderola”, a spus atacantul. „Știu că FA vorbește cu FIFA în acest moment și sunt sigur că mâine, la ora jocului, vor lua decizia lor. Cred că am spus clar că vrem să o purtăm.”

Gareth Southgate a preluat aceste comentarii. „Știu că au loc conversații”, a spus antrenorul Angliei. „Cred că un număr de țări europene au vorbit. Ne-am clarificat poziția. Sperăm că totul se va rezolva înainte de meci.”

Țara Galilor continuă să planifice ca Gareth Bale să poarte banderola curcubeu împotriva SUA luni, iar președintele Federației Germane de Fotbal (DFB), Bernd Neuendorf, a declarat că Germania este pregătită să fie amendată dacă Manuel Neuer o va purta împotriva Japoniei miercuri. Dar DFB este îngrijorat că Neuer ar putea fi rezervă. Două avertismente în meciuri diferite duc la suspendarea din jocul următor, deși cartonașele galbene unice sunt șterse după sferturile de finală.

Virgil van Dijk este îngrijorat de consecințele purtării banderolei atunci când Olanda joacă luni cu Senegal. „Voi purta banderola "one love”, a spus căpitanul olandez. „Nu s-a schimbat nimic din punctul nostru de vedere. Dacă voi primi un cartonaș galben pentru că o port, atunci ar trebui să discutăm despre asta pentru că nu-mi place să joc când sunt pe galben.”

Se așteaptă ca Van Dijk să poarte două banderole, mergând pe teren și cu cea oficială Fifa. Jucătorii Angliei își vor demonstra opoziția față de discriminare stând în genunchi înainte de start. Echipa a discutat acest lucru înainte de antrenamentul de duminică.

„Noi simțim că ar trebui”, a spus Southgate. „Credem că este o declarație puternică care va face înconjurul lumii, în special pentru tineri, că incluziunea este importantă.”

Alte stiri din Sport

Ultima oră