Tânăra susține însă că un angajat al platformei video a exercitat presiuni asupra ei pentru a o determina să-i pună întrebări "mai uşoare" șefului executivului comunitar.
În întrebările pe care le pregătise pentru acest interviu, Letiția insista pe politica fiscală a statului Luxemburg, făcând referire la scandalul LuxLeaks, ce a dezvăluit sistemul de evaziune fiscală în această ţară pe vremea când Juncker era premier.
Se pare însă că aceste întrebări nu au fost agreate de Youtube şi, după cum se observă în imaginile filmate cu camera ascunsă şi postate de bloggeriţă pe Facebook, un angajat al platformei video a încercat să o convingă să renunțe la acel subiect în interviu.
"Este deja o întrebare foarte dificilă pentru dl. Juncker, tu vorbeşti despre lobby-ul societăţilor. Nu cred că vrei să ai neînţelegeri cu Comisia Europeană şi cu Youtube, iar toată lumea are încredere în tine. În fine, doar dacă nu intenţionezi să stai mult pe YouTube”, i-a spus respectivul angajat.
Discuţia cu angajatul YouTube nu a împiedicat-o însă pe Letiția să-i adreseze lui Juncker respectivele întrebări.
După acest episod, spre marea ei surpriză, bloggeriţa a fost ofertată de Google să fie timp de un an ambasadoare a YouTube.
Letiția a refuzat, declarând că nu vrea să fie manipulată.
YouTube a negat că ar fi exercitat presiuni asupra tinerei, dar a recunoscut că i-a cerut bloggeriţei să fie „respectuoasă” în timpul interviului.
Un purtător de cuvânt al platformei video a spus că regretă faptul că "o afirmație nefericită" a unuia dintre angajații YouTube a fost interperetată ca un avertisment.
Comisia Europeană a negat că ar fi cerut să vadă întrebările pentru interviu în avans și a precizat că Juncker a fost "foarte mulțumit" de interviu.
Letiţia Nadji are un canal pe YouTube și un blog pe teme de sănătate și mediu, cu circa 60.000 de abonați.