Euro 2016-un fel de Premier League cu invitaţi de marcă

02 Iun 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Euro 2016-un fel de Premier League cu invitaţi de marcă

Statistică mai mult decât interesantă:aproape un sfert din jucătorii care evolueaza la europenele din Franţa joacă în competiţiile din Anglia,scrie agerpres.ro

În total, 103 dintre cei 552 de jucători înscriși pe listele UEFA pentru turneul final din Franța au jucat în sezonul recent încheiat la echipe din Premier League, în timp ce alți 36 s-au aflat sub contract cu formații din eșaloanele inferioare ale fotbalului englez. De altfel, 18 dintre cele 24 de echipe naționale prezente la turneul din Hexagon au în componență jucători din prima ligă engleză.
Bundesliga germană este al doilea campionat pe lista "furnizorilor" pentru EURO 2016, cu 65 de jucători, urmată de Italia (56) și Turcia (35), în timp ce Spania, țara câștigătoarelor Ligii Campionilor și Europa League în acest sezon, ocupă doar poziția a cincea, cu 34 de jucători care vor evolua la Campionatul European.
Conform unui studiu citat de BBC, liga a a doua engleză oferă mai mulți jucători (31) la EURO 2016 decât prima ligă a campionatului Franței, țara gazdă a competiției.
Cele 24 de selecționate participante la turneul final au, de asemenea, în rândurile lor jucători provenind de la cluburi din afara Europei: Mexic, Australia, Canada, China, Kazahstan, Azerbaidjan sau Israel.
Selecționata Angliei nu are în lot niciun jucător care evoluează în străinătate, în timp ce echipa Țării Galilor cuprinde 13 fotbaliști din Premier League, cea a Irlandei 12, iar cea a Belgiei 11 jucători care au evoluat în sezonul trecut în prima ligă engleză.
De asemenea, reprezentativa Irlandei de Nord cuprinde 11 jucători de la cluburi din Anglia, însă doar 5 dintre aceștia au jucat în prima ligă.
FC Liverpool și Juventus Torino vor avea cei mai mulți jucători la turneul final, fiecare cu câte 12, urmate de Tottenham (11), Manchester United (10), FC Barcelona și Bayern Munchen, cu câte 9 jucători.
EURO 2016 va debuta pe 10 iunie, când naționala Franței va întâlni selecționata României pe Stade de France din Saint-Denis, în apropierea Parisului, finala fiind programată pe aceeași arenă, în data de 10 iulie.

Alte stiri din Sport

Ultima oră