Ce Brexit reuşit! Anglia pleacă de la Campionatul European în urma unei înfrângeri umilitoare

28 Iun 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Ce Brexit reuşit! Anglia pleacă de la Campionatul European în urma unei înfrângeri umilitoare

 

Anglia a fost eliminată de Islanda şi tot fotbalul englez este şocat. “Idioţi” a scris The Sun iar Gary Lineker a constatat că Anglia a fot eliminată de o ţară în care sunt mai mulţi vulcani decât fotbalişti profesionişti.

Drama e mare şi nu pentru că naţionala engleză e o mare echipă-joacă rudimentar şi fără nici cea mai mică sclipire- ci pentru că eliminarea vine de la o echipă care nu înseamnă mai nimic în fotbalul internaţional. O înfrangere ruşinoasa comparabilă cu cea de la Campionatul Mondial din Brazilia din 1950. Atunci, Anglia, prezentată ca ţara în care a fost inventat forbalul a pierdut lamentabil ( scor 0-1) în faţa modestei echipe a SUA.

În epocă simbolistica acestei înfrangeri a fost uriaşă. Pana atunci, Anglia refuza să participe la competiţiile internationale pe motiv că nivelul fotbalului englez e prea ridicat pentru a-şi pierde timpul cu alte echipe care au învatat fotbalul inventat de englezi. Ieşirea din “splendida izolare” s-a produs dupa razboi la Campionatul Mondial din Brazilia cînd s-a vazut că englezii au o naţională extrem de slabă.

Englezii pot spune acum ca au avut un Brexit extrem de reuşit la acest Campionat European...

Alte stiri din Sport

Ultima oră