Două mari evenimente au loc în acest week-end în Romania. Vezi unde!

07 Mai 2015
Două mari evenimente au loc în acest week-end în Romania. Vezi unde!
Ce preferi? Alergare sau ciclism? Daca iti plac amandoua, atunci ia aminte. La sfarsitul acestei saptamani vor avea loc doua mari evenimente sportive. Exista deja o comunitate tot mai numeroasa a celor pasionati de alergare montana. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor si poate fi practicat la orice varsta, indiferent de conditia sociala sau materiala. Ciclismul este pe val in Romania. Tot mai multi prefera sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport.

La Moieciu de Sus, in judetul Brasov, va avea loc EcoMarathon-ul ajuns la cea de-a sasea editie. Intrecerea va aduna la start 1.500 de persoane, iar organizatorii se asteapta la aproximativ 3.000 de spectator. In program exista si o cursa destinata celor mici, la care vor participa 500 de copii. “Parcursul traseului este de o frumusete aparte, sus-jos pe muchiile din imprejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergatorilor si sustinatorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural si traditional de la poalele muntilor Bucegi si Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorinta de a face cunoscute aceste locuri si de a incerca sa le conservam si sa le valorificam prin incurajarea ecoturismului si a sportului. Prin intermediul EcoMarathon Moieciu de Sus dorim sa incurajam cat mai multa lume sa practice alergarea si miscarea in aer liber, lucru pe care am reusit din plin sa il realizam la editiile anterioare, numarul participantilor dublanduse si fiind nevoiti sa limitam numarul maxim al acestora, locurile fiind ocupate deja inca din luna martie”, anunta organizatorii.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de miscare in aer liber si iubitorilor de munte:
EcoMarathon: concurs destinat alergatorilor desavarsiti si celor care doresc sa-si depaseasca limitele; va fi o cursa pe distanta clasica de 42 de kilometri, cu o diferenta de nivel de cca +2300m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.
EcoCross: destinata celor care prefera distantele mai scurte sau care au inceput de curind alergarea si doresc sa-si schimbe modul de viata, sa devina mai activi. Va fi o cursa de 14 kilometri cu o diferenta de nivel de cca +600m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus.
EcoKids: Concurs destinat copiilor; in functie de categoria de varsta se vor parcurge diferite distante, cu startul si sosirea in Moieciu de Sus.

Pentru cei care indragesc ciclismul, duminica, 10 mai, va avea loc Prima Evadare, cel mai mare concurs destinat amatorilor din sud-estul Europei. Organizatorii anunta ca la startul competitiei care va avea startul in Padurea Baneasa si se va intinge pe o distanta de 55 kilometri vor fi prezenti 700 de sportivi.

Alte stiri din Sport

Ultima oră