De el se leagă speranţele României la “mondialele” de biatlon

11 Ian 2016 | scris de Sorin Anghel
De el se leagă speranţele României la “mondialele” de biatlon

Prea puţini ştiu însă că în perioada imediat următoare în ţara noastră vor avea loc două competiţii de talie mondială. Peste numai două săptămâni, la Cheile Grădiştei, în judeţul Braşov, se va ţine Campionatul Mondial de biatlon pentru juniori şi tineret. Luna viitoare, în perioada 22-28 februarie, tot în România se va ţine “mondialul” de probe nordice pentru juniori. Vom avea sărituri cu schiurile la Râşnov, schi fond la Predeal şi la Cheile Grădiştei. Nu este nici o exagerare dacă spunem că ţara noastră s-a transformat într-un paradis în ceea ce priveşte sporturile de iarnă la nivel de competiţii pentru juniori.

 

În întrecerile de biatlon de la Cheile Grădiştei, România are toate drepturile să spere la câştigarea unei medalii. Gego Hunor, de la CSS Miercurea Ciuc, este anunţat de câţiva ani drept noua stea a sporturilor de iarnă de la noi din ţară. Are numai 19 ani şi este pregătit să dea lovitură la sfârşitul acestei luni. În week-end a fost prezent în Elveţia, la Lenzerheide, acolo unde a avut loc o etapă din cadrul Cupei IBU pentru juniori. Biatlonistul din ţara noastră a reuşit o clasare, locul 5, în proba de Sprint, după ce a ratat o singură ţinta în poligon.

 

Gego Hunor este un sportiv foarte bun. Are o tehnică excelentă, fuge bine şi se descurcă la fel de bine şi în poligon. Dacă prinde o tragere prefectă, el poate oricând să urce pe podium. Obiectivul său la Campionatul Mondial de la Cheile Grădiştei este clasarea pe una dintre primele şase poziţii”, a declarat Szilard Marton, antrenorul sportivului din Miercurea Ciuc.

Alte stiri din Sport

Ultima oră