Contador s-a catarat in tricoul roz. Evadatul Tvetcov s-a predat pe ultima catarare in etapa de astazi din Turul Italiei

13 Mai 2015
Contador s-a catarat in tricoul roz. Evadatul Tvetcov s-a predat pe ultima catarare in etapa de astazi din Turul Italiei
Omul zilei in sportul romanesc este Serghei Tvetcov. Nascut la Chisnau si naturalizat anul trecut in Romania, rutierul participa in aceasta perioada la Turul Italiei la ciclism, acolo unde nu se comporta deloc ca un anonim.

In etapa de astazi, a 5-a din Il Giro, din La Spezia pana la Abetone, romanul a evadat impreuna cu alti rutieri, a avut un avans de de 11 minute si sa parea ca va rezista pana la finalul cursei. Ziua s-a incheiat insa pe o catarare dificila, iar Tvetcov nu a putut tine ritmul si a fost ajuns in cele din urma de pluton. Am asistat la o zi mare pentru sportul cu pedale din tara noastra. Serghei Tvetcov este primul roman ce reuseste o evadare in Turul Italiei, iar evolutia sa  a fost una cat se poate de remarcabila.

Slovenul Jan Polanc a fost singurul care a reusit in urma evadarii in care l-a avut coleg pe Tvetcov si a castigat etapa a 5-a. Tricoul roz a ajuns la Alberto Contador, spaniolul urmand sa se lupte pana la finalul Il Giro cu Fabio Aru si Richie Porte.

Clasamentul etapei a 5-a
1 Jan Polanc (Slo) Lampre-Merida 4:09:18
2 Sylvain Chavanel (Fra) IAM Cycling 0:01:31
3 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team
4 Alberto Contador (Spa) Tinkoff-Saxo
5 Richie Porte (Aus) Team Sky
6 Mikel Landa Meana (Spa) Astana Pro Team 0:01:44
7 Dario Cataldo (Ita) Astana Pro Team 0:01:53
8 Yury Trofimov (Rus) Team Katusha
9 Damiano Caruso (Ita) BMC Racing Team
10 Darwin Atapuma Hurtado (Col) BMC Racing Team

Clasamentul general
1Alberto Contador (Spa) Tinkoff-Saxo16:06:54 
2Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team0:00:02 
3Richie Porte (Aus) Team Sky0:00:20

Alte stiri din Sport

Ultima oră