Comisia tehică a UEFA: Griezmann este jucatorul europenelor din Franţa

11 Iul 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Comisia tehică a UEFA: Griezmann este jucatorul  europenelor din Franţa

Comisia de observatori tehnici ai UEFA-comisie condusă de romanul Ionuţ Lupescu- a stabilit că francezul Griezman este cel mai bun fotbalist al turneului din Fran.a,scrie agerpres.ro.

Antoine Griezmann a încheiat cu șase goluri și două pase decisive EURO 2016, în care Franța a pierdut finala în fața Portugaliei (0-1 după prelungiri). Jucătorul de 25 de ani a avut o mare influență mai ales în fazele eliminatorii, punctând de două ori în semifinala cu Germania (2-0), la fel cum o făcuse și în optimi de finală împotriva Irlandei (2-1, după ce "les Bleus" au fost mult timp conduși).
Griezmann a avut o evoluție mai puțin convingătoare în meciul de deschidere, 2-1 împotriva României, în care a fost înlocuit în minutul 66. El a fost introdus târziu în al doilea joc, 2-0 cu Albania, în care a deschis scorul în ultimul minut al timpului regulamentar de joc.


Ionuț Lupescu a afirmat: "Antoine Griezmann a fost o amenințare în fiecare partidă pe care a jucat-o. Muncește mult pentru echipă și este dotat cu tehnică, viziune și calități de finalizator. Toți observatorii tehnici au fost de acord că el a fost jucătorul de excepție al turneului".


Din comisia de observatori tehnici ai UEFA, alcătuită din 13 membri, au mai făcut parte Sir Alex Ferguson, Alain Giresse, David Moyes, Packie Bonner, Mixu Paatelainen, Savo Milosevic, Peter Rudbak, Gareth Southgate, Thomas Schaaf, Jean-François Domergue, Gines Melendez și Jean-Paul Brigger.
Clasamentul întocmit de comisia tehnică diferă de cel realizat de barometrul UEFA şi în care fiecare jucator este analizat din punct de vedere al parametrilor din fiecare partidă pase,suturi,recuperări,goluri, assist+uri etc. Aici, Payet a ocupat primul loc urmat de Griezmann şi Gareth Bale.

Alte stiri din Sport

Ultima oră