A murit al treilea jurnalist în timpul Campionatului Mondial. FIFA a deschis o cartea condoleanțelor

13 Dec 2022
A murit al treilea jurnalist în timpul Campionatului Mondial. FIFA a deschis o cartea condoleanțelor

Roger Pearce, directorul tehnic al ITV Sport, a murit la vârsta de 65 de ani pe 21 noiembrie, iar decesul său a fost anunțat de prezentatorul Mark Pougatch înainte de meciul de deschidere al grupului din Țara Galilor și SUA, relatează insidesports.it

„Roger a fost o figură foarte respectată în industria radiodifuziunii sportive, pentru ITV a jucat un rol esențial în planificarea logistică și acoperirea Cupei Mondiale de Rugby, a Cupei Mondiale de fotbal și a Campionatelor Europene.

„A avut întotdeauna un zâmbet pe buze și a lăsat un zâmbet pe buze.”

„Avem vești foarte triste să vă aducem de aici în Qatar”, a spus prezentatorul Mark Pougatch. „Directorul nostru tehnic, Roger Pearce, care a fost aici pentru a opta sa Cupă Mondială, a murit, din păcate. Roger a fost o figură foarte respectată în industria radiodifuziunii sportive, pentru ITV a jucat un rol esențial în planificarea logistică și acoperirea Cupei Mondiale de Rugby, a Cupei Mondiale de fotbal și a Campionatelor Europene”, a adăugat prezentatorul. „A avut întotdeauna un zâmbet pe buze și a lăsat un zâmbet pe buzele noastre”, a spus el, numindu-l pe Pearce „profesionist și extrem de popular”, conform Daily Mail.

În urma informațiilor despre două decese suplimentare pe pământul Qatar, știrea a atras atenția. Pearce, în vârstă de 65 de ani, și-a început cariera ca inginer la Grampian TV și mai târziu a lucrat pentru alte canale ITV precum TVS și Meridian, înainte de a începe să lucreze cu normă întreagă pentru canalul ITV Sports în 2001 și a ajuns la funcția de director tehnic în 2008.

Potrivit prietenului lui Pearce și jurnalist BBC, Neil Stainsby, directorul tehnic ITV urma să se pensioneze în 5 săptămâni.

FIFA le-a oferit membrilor presei de la Cupa Mondială șansa de a-și aduce un omagiu celor trei jurnaliști care au murit în timpul Campionatului, deschizând cărți de condoleanțe pe fiecare stadion din Qatar.

Khalid al-Misslam, Roger Pearce și Grant Wahl și-au pierdut viața în timp ce se aflau în Qatar pentru a acoperi spectacolul de iarnă, care a început la sfârșitul lunii noiembrie, iar directorul FIFA pentru relații cu mass-media Bryan Swanson a dezvăluit pe rețelele de socializare că toate cărțile de condoleanțe sunt disponibile la centrul media al fiecărui stadion pentru ca colegii să scrie mesaje de condoleanțe.

Împreună cu o fotografie a celor trei cărți dedicate jurnaliştilor regretați, Swanson a scris: „Deschidem cărți de condoleanțe în centrele media FIFA de pe toate stadioanele rămase, după moartea tragică a lui Khalid al-Misslam, Roger Pearce și Grant Wahl în timpul acestui turneu. Gândurile rămân cu familiile și prietenii lor în această perioadă dificilă.”

Alte stiri din Sport

Ultima oră