CM din Qatar: Zelensky cere să transmită un mesaj video la finala Campionatului Mondial dar FIFA refuză

16 Dec 2022
CM din Qatar: Zelensky cere să transmită un mesaj video la finala Campionatului Mondial dar FIFA refuză

O solicitare a președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky de a rosti un mesaj de pace mondială înainte de începerea finalei Cupei Mondiale de duminică a fost respinsă de FIFA , a declarat o sursă pentru CNN.

Sursa a spus că biroul lui Zelensky se oferă să apară într-un video adresat fanilor de pe stadionul din Qatar, înainte de meci și a fost surprins de răspunsul negativ. Nu este clar dacă mesajul lui Zelensky era live sau înregistrat.

„Am crezut că FIFA vrea să-și folosească platforma pentru un bine mai mare”, a spus sursa.

Cu toate acestea, discuțiile dintre Ucraina și organismul de conducere al sportului sunt încă în desfășurare, a adăugat sursa. 

Cererea, deși neortodoxă, nu este surprinzătoare. Kievul a încercat în mod repetat să folosească evenimentele mondiale majore, indiferent de tema lor, pentru a menține atenția globală asupra războiului din Ucraina.

Zelensky a apărut prin video la orice, de la summitul Grupului celor 20 de Națiuni până la Grammy și Festivalul de Film de la Cannes . De asemenea, a susținut interviuri și conversații cu o gamă variată de jurnalişti și animatori celebri folosind farmecul și priceperea media pe care le-a dezvoltat în industria divertismentului pentru a aduna sprijin pentru Ucraina. .

Alte stiri din Sport

Ultima oră