CM 2022: Qatarul neaga ca ar fi folosit suporteri falși

16 Noi 2022
CM 2022: Qatarul neaga ca ar fi folosit suporteri falși

Imaginile cu suporteri străini defilând la Doha în culorile echipei lor se înmulțesc pe rețelele de socializare. Qatar neagă că a angajat „suporteri falși”, scrie Le Figaro

„ Este degradant și foarte frustrant ”: spune Ameen Sharak, un indian care locuiește la Doha și fan al Angliei care protestează împotriva presei internaționale care suspectează Qatarul că plătește „suporteri falși” pentru a defila sub culorile selecțiilor calificate pentru Mondial-2022.

Respingem aceste afirmații dezamăgitoare, dar nesurprinzătoare”, a declarat miercuri Comitetul Suprem de Organizare al turneului într-o declarație, referindu-se la criticile la adresa țării care s-au intensificat în trecutul recent.

Printre cei aproximativ 200 de indieni (doar pentru vreo douăzeci de englezi) care au venit să întâmpine selecția engleză în fața hotelului lor din Al Wakrah, la sud de Doha, marți seară, discuțiile s-au concentrat în principal pe comentarii pe rețelele de socializare și pe articolele de presa britanice, spaniole și franceze care i-au numit „falși suporteri”.

Potrivit lui Sajidh, în vârstă de 29 de ani, indienii din Qatar sunt "revoltați ” la gândul că au fost plătiți să participe la o paradă pe malul mării la Doha, paradă care a reunit câteva mii de oameni îmbrăcați în principal în tricourile Argentinei și Braziliei, vineri.

Aceasta este o dezinformare pură și simplă și aș dori să spun tare și clar că niciunul dintre noi nu a fost plătit în vreun fel”, a spus Sajidh. Suntem fani tari ai Angliei. Din copilărie, jucătorul meu preferat a fost David Beckham. Avem fani Wayne Rooney, fani Michael Owen... ”

Ne-a durut foarte mult", a adăugat Anas, care urmărește Premier League „în fiecare weekend”. Oamenii pur și simplu nu realizează importanța fotbalului în Kerala”, statul din vârful sudic al Indiei de unde erau cei mai mulți dintre fanii din afara hotelului Three Lions.

În timpul ultimei Cupe Mondiale, o efigie de 25 de metri a atacantului Harry Kane a fost chiar ridicată într-un oraș din provincie!

Venim din India, dar ei nu s-au calificat, așa că oamenii aleg echipa pe care doresc să o susțină”, a încheiat Anas.

Fanii care au participat la parada de vineri spun că au auzit despre asta pe rețelele de socializare și prin mesajele WhatsApp.

În fiecare dimineață, de când a fost deschis la mijlocul lunii octombrie, zeci de oameni s-au aliniat în fața principalului magazin de bilete pentru meciuri din districtul central West Bay. Printre aceștia se numără mulți migranți din Asia de Sud, populația Qatarului numărând 750.000 de indieni și 400.000 de Bangladeshi (din 2,9 milioane de locuitori).

"Messi este cel mai faimos" spun doi nepalezi care locuiesc în Qatar

Duminică, la prânz, un tânăr din Bangladesh a ieșit cu mâinile goale. Nu a vrut să-și dea numele, dar a explicat totuși că nu și-a cumpărat nimic „ pentru că nu era niciun bilet pentru a-l vedea pe Lionel Messi”, în timp ce Argentina urma să aterizeze miercuri seară la Doha.

Pentru Aron, un indian care locuiește în Qatar, Messi este vedeta Cupei Mondiale. Dacă poate câștiga, cu siguranță va fi cel mai bun! Este foarte cunoscut în Qatar pentru că a fost ambasadorul (compania de telecomunicații) Ooredoo”, a explicat adolescentul de 16 ani, întâlnit marți în centrul orașului.

Cristiano Ronaldo este celebru aici și Neymar, dar Messi este cel mai faimos”, spun doi nepalezi care locuiesc în Qatar, Dipendra Shah, 36 de ani, și Rakesh, 33 de ani (care nu dorește să-și dea numele de familie).

Pretul i-a împiedicat să cumpere bilete: „800 de riyali qatari (aproximativ 210 de euro) este prea scump. Dar ne vom întoarce pe măsură ce prețurile se schimbă de la o zi la alta”, au spus aceștia.

Într-un magazin de articole sportive din centrul comercial din apropiere, o vânzătoare a confirmat duminică interesul localnicilor pentru „în special tricourile din Argentina și Brazilia ”, precum și pentru unele echipe europene importante. Alegerea turiștilor, a adăugat ea, este mai degrabă "de a aduce înapoi un suvenir ” din Qatar.

Alte stiri din Sport

Ultima oră